Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

3 könyv - ajánló

Ajánló - Három izgalmas és remek könyvet ajánlunk: Vizet az elefántnak, Az alagutak rejtélye, Az új élet. Olvassanak.
Sara Gruen: Vizet az elefántnak - Izgalmas, romantikus történet, amely az 1930-as években játszódik egy vándorcirkuszban. Sara Gruen elsőrangú munkát végzett. Jellemei élnek és lélegeznek, a cselekmény pedig lebilincselő. A hűséges terrier, a királyi nő és az elbájoló Rosie, az elefánt alakjának megrajzolásával a szépprózának ez a remeke arról is szól, hogyan tudják szeretetre tanítani az embert az állatok.

Sara Gruen: Vizet az elefántnak; Könyvmolyképző Kiadó, 2007

Sara Gruen: Vizet az elefántnak;
Könyvmolyképző Kiadó, 2007Roderick Gordon, Brian Williams: Az alagutak rejtélye - Ki ne álmodozott volna arról, hogy kincset talál a föld alatt? Vagy arról, hogy olyasmire bukkan, ami minden tekintetben egyedülálló és izgalmas? A tizennégy éves Will Burrows is erről álmodozik. Ezért minden szabad percét ásóval és lapáttal a kezében a föld alatt tölti, édesapja társaságában, aki egy napon nyomtalanul eltűnik. Will a barátjával, Chesterrel indul a keresésére, és hamarosan a föld alatt találják magukat, ahol egy sötét titokra bukkannak, amelyért akár az életüket is kockáztatnák.

Roderick Gordon, Brian Williams: Az alagutak rejtélye; Agave, 2007
Roderick Gordon, Brian Williams: Az alagutak rejtélye;
Agave, 2007


Orhan Pamuk: Az új élet - "Egy napon elolvastam egy könyvet, és ettől az egész életem megváltozott. ...láttam a másik életre nyíló ajtó küszöbénél kiszivárgó fényt; láttam mindent, amit már ismertem, és mindent, amit még nem... Mindaz, amit addig tanultam, minden, amiben addig hittem, megszűnt érték lenni... de azért csak folytattam az olvasást, mert minél inkább előrehaladtam a könyvben, annál jobban megértettem, hogy olyan útra tévedtem, ahonnan nem lehet visszafordulni."

Oszmant, az ifjú narrátort egészen felkavarja ez a titokzatos olvasmány. Évekig bolyong Törökországban, bejárja a legelhagyatottabb helyeket, s mindvégig ugyanaz az őrült szerelem és remény hajtja. Különös kalandokon át vezet az útja egészen addig a napig, amíg meg nem érti, hogy az új világ, amelyre oly igen vágyik, talán nem is egyéb, mint maga a fényes halál.

Orhan Pamuk: Az új élet; Ulpius-Ház, 2006
Orhan Pamuk: Az új élet;
Ulpius-Ház, 2006


Támogatta:

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyvhét: Gazdag könyvkínálat bírható áron

Győr-Moson-Sopron - Négyszáz magyar szerző műve – tíz antológia, ötven verses-, száz kortárs… Tovább olvasom