Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 1°C Még több cikk.

Mintegy 227 millió forintból korszerűsítenek egy komáromi gimnáziumot

Felújítják a komáromi Jókai Mór Gimnáziumot, hogy minimalizálják az épület energiafogyasztását és szén-dioxid-kibocsátását.
Mintegy 227 millió forintból felújítják a komáromi Jókai Mór Gimnáziumot, hogy minimalizálják az épület energiafogyasztását és szén-dioxid-kibocsátását - közölte a város önkormányzata az MTI-vel.

A közlemény szerint az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című pályázaton elnyert uniós támogatásból hőszigetelik az épületet, korszerűsítik a fűtési rendszerét és a tornatermi szellőzőrendszert, folytatják a nyílászárók cseréjét, klímaberendezést szerelnek be, napelemes rendszert építenek ki, valamint akadálymentes környezetet alakítanak ki.

A gimnázium korszerűsítését várhatóan 2020 végére fejezik be. Az épület elavult gázfűtésének cseréje csökkenti a gázfogyasztást, a megújuló energiaforrások használata miatt kisebb mértékű lesz az üvegházhatású gázok kibocsátása. A fosszilis energiafelhasználás csökkentésével pedig a környezeti ártalmak mérséklődéséhez járulnak hozzá - írták.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárás lesz az M1-esen Bicskénél - erre számítson

Lezárás lesz az M1-esen Bicskénél - erre számítson
Budapest felől lehajtani, illetve Győr felé felhajtani nem lehet majd hétvégén. Tovább olvasom