Kisalföld logö

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Mediawave 2018 - Gazdag zenei kínálat Komáromban

Mediawave 2018 - Gazdag zenei kínálat Komáromban
Ferenczi György és a Rackajam, a Dzsinnkaladzsi, erdélyi és moldvai muzsikusok, andalúz flamencotáncosok és zenészek lépnek fel az idei, immár 28. Tartóshullám Mediawave Együttléten április 27-től május 1-ig a komáromi Monostori Erődben.
Az elmúlt évekhez hasonlóan az idei Mediawave-en is egy-egy téma köré épül a fesztiválnapok zenei programja. A nyitónapon, április 27-én 1968-ra emlékeznek a szervezők, fellép például a belga Vorcanq Duó, a Voodoo Papa és a Marton.Stummer.Quartet - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Április 28. az Öröm napja, ekkor az Aude Vuillemin-Mique Montanaro duó, Elliott Sharp, a győri Wakachuka, valamint a Taraf de Akácfa ad koncertet. Ezen a napon mutatják be a Műhely Folyóirat Öröm számát, ez adta az idei Együttlét egyik fő témáját. Az eseményen közreműködik Grencsó István, Kovács Ferenc, valamint a győri ToSoDa projekt tagjai.

Április 29-én lesz Ferenczi György és a Rackajam, valamint a faltáncos Flock Project performansza, amelyet először tavaly mutattak be a Mediawave-en. A produkció keretében a Rackajam koncertje alatt a hallgatók egy faltánc-előadást tekinthetnek meg, a színpad a Monostori Erőd fala. A nap további részében dzsessz-blues-improvizációs művészek kerülnek előtérbe, fellép a Nosnach, a Geröly-Kovács duó, az Aznap Projekt, a Szelevényi-Ajtai-Hamid Drake formáció, valamint egy francia tangóharmonikás, Florian Demonsant.

Idén is lesz Mediawave esküvő: április 30-án egy andalúz-magyar és egy lengyel-magyar páros házasodik össze a Monostori Erőd falai közt. A szertartásokat olyan zenészek kísérik, mint a magyar, orosz és mongol tagokból álló, budapesti székhelyű Dzsinnkaladzsi, a Dűvő zenekar, a Romungro Gipsy Band, a Fláre Beás Band, de jönnek muzsikosok Erdélyből és Moldvából, illetve flamencotáncosok és zenészek Andalúziából. A lakodalmi mulatságot csángó diszkó és a fellépők közös zenélése zárja.

Az utolsó napon, május 1-jén zárulnak a Mediawave zenei workshopjai: az Együttlét ideje alatt összeszokott zenészek egy délutáni koncertsorozattal mutatják be tudásukat az Erőd Duna-parti pázsitján. A fesztivált a Szabó András Gépfolklór projektje zárja.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem mond le Ács polgármestere, Lakatos Béla

Mégsem mond le Ács polgármestere, Lakatos Béla
Ács vezetője döntését több okkal indokolta. Elmondása szerint elsősorban a város érdekeit tartotta szem előtt. Tovább olvasom