Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Lovas emlékest és világtalálkozó Tatán

A tatai Lovas Video Diszkó életében 25 évvel ezelőtt zárult le az a korszak, melyre több mint hétszázan emlékeztek a Club Cocoon-ban.
A vendégek szombat éjjel újra átélték fiatalságuk hatalmas tombolásait az egykori kultikus és az országos élvonalban is élen járó szórakozóhely emlékestjén és világtalálkozóján.
 
Fotó: Mazán Tibor
Fotó: Mazán Tibor

Nagyképűnek tűnhet kívülálló számára, hogy Tatán emlékestre és világtalálkozóra várták a Lovas hajdani közönségét, de a program elnevezése egyáltalán nem túlzó: valóban a világ minden részéről hazajöttek a szombati buliba azok, akik anno minden szabadidejüket ebben a diszkóban töltötték. A Lovas Video Diszkó közösségi oldalát Korcsok Pál hozta létre évekkel ezelőtt, és a retró zene rajongói osztogatták meg itt kedvenc zenéiket egymással. Egészen őszig. Aztán egyszer csak elkezdődött ugyanezen a platformon az emlékest szervezése. „Amikor a Pali megkeresett ezzel az ötlettel, nagyon ágálltam ellene, nem gondoltam, hogy lesz rá igény. Hálásan köszönöm neki, hogy meggyőzött." – fogalmaz nevetve Kettler István, a másik házigazda. „Áprilisban kezdtük árusítani a drágább, vacsorás jegyeket és három-négy nap alatt elfogytak." – meséli a kezdetekről Kettler István, akitől megtudjuk, hogy hamarosan kiderült nem csupán emlékestet szerveznek.
Fotó: Mazán Tibor
Fotó: Mazán Tibor

Elkezdtek visszajelezni a régi bulizók Ausztráliából, Amerikából, Kanadából, Angliából, Németországból, Olaszországból, Svédországból, hogy jönnek. Indianapolisból egy lány erre az egy éjszakára repült haza, Németországból egy másik nő felmondott a munkahelyén, mert nem akarták elengedni szabadságra. „Kicsi, de kultikus hely volt a Lovas. A vendégkör emelte országos szintű hellyé." – magyarázzák felváltva a főszervezők.
Fotó: Mazán Tibor
Fotó: Mazán Tibor

Olimpikonok, élsportolók jártak ide, menő focisták, kézilabdások szórakoztak a Lovasban, ahol a nyolcvanas években naponta tartottak diszkót. Naponta – teltházast. Hatszáz ember szorongott a lovarda melletti tatai bárban, ahol presztizs volt megjelenni. „Elsőként az országban video diszkót csináltunk, több száz ember nézte nyitott szájjal az illegális, hangalámondásos filmvetítéseket." – mondja Pali. „És abban az időben nem a diszkósról szólt az este, hanem kizárólag a vendégekről. Az első számú feladatunk az volt, hogy őket szolgáljuk ki." – teszi hozzá István. A Lovas Video Diszkó emlékesten és világtalálkozón 25 év után pult mögé állt DJ Szlimák Hajni, DJ Farkas, DJ Arany, DJ Korcsok, DJ Kettler és DJ Nutria. Ezúttal is teltházas, 700 fős buliban szórakozott a mostani 40-es, 50-es, 60-as korosztály. „Érdemes volt Münchenből hazajönnöm egy éjszakára! Újra megfiatalodtunk." – szól egy Facebook bejegyzés. „A rajongók nem akarnak várni újabb 25 évet az évszázad bulijára." – írja egy másik vendég.

 

Gyí Presszó néven nyitott ki 1965-ben a lovarda melletti szórakozóhely és éjszakai bár. Zenekar szolgáltatta a műsort 1982-ig, amikor elindult a diszkó program a most 73 éves Farkas Gáborral és Szlimák Hajnalkával, az akkori egyetlen női diszkóssal Magyarországon. A helyet 1992. után privatizálták, akkor ért véget a „nagy korszak", amit olyan üzletvezetők tesznek teljessé, mint Mátay József és Mátay István Keszeg.
 
 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A zebrán gázoltak halálra egy gyalogost Tatán

A zebrán gázoltak halálra egy gyalogost Tatán
Ketten sétáltak egymást mellett, a másik gyalogos még időben el tudott ugrani a tehergépjármű elől. Tovább olvasom