Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 4°C Még több cikk.

Felújítás miatt lezárják a révkomáromi felnyitható Duna-hidat

A határátkelő után az Erzsébet-szigetre terelik a forgalmat, azonban ezt az utat a buszok, kamionok, teherautók nem használhatják.
Az előzetes tervek szerint június elején javítási munkák miatt 8 hétre lezárják a járműforgalom előtt a felnyitható kis Duna-hidat - írja az Új Szó.

A Magyarországra vezető határátkelőt az Erzsébet-szigeten át közelíthetik meg az autósok. A gyalogosoknak és a kerékpárosoknak nem kell kerülniük, ők a munkálatok idején is átkelhetnek a felnyitható hídon.Keszegh Béla alpolgármester azt mondta a felvidéki lapnak, hogy az 50 évvel ezelőtt átadott hídon utoljára 2009-ben végeztek komolyabb felújítást, akkor az alsó tartószerkezetet javították. Ezúttal az útburkolat újul meg teljesen, amelyet speciális acélszerkezettel erősítenek meg.

A lezárás ideje alatt a forgalmat az Erzsébet-szigetre terelik, de ezt a terelőutat – néhány kivételtől eltekintve, mint például a két Komárom közötti buszjáratok, a magyarországi gyárakba ingázó dolgozókat szállító buszok és a helyi szolgáltató Arriva járatai – csak a személyautók vehetik igénybe.

A teherautók, a kamionok és a buszok Medve-Vámosszabadi felé kerülhetnek.

A híd lezárása, tekintettel a nyári megnövekedett turistaforgalomra, bizonyára nem kis bosszúságot okoz majd az autósoknak és a környéken élőknek - teszi hozzá a lap.

Bár az engedélyek 8 hétre szólnak, a kivitelező az időjárástól függően szeretné ennél rövidebb idő alatt elvégezni a munkát.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel 25 tonna krumplit kell megsemmisíteni, mert nem tudták igazolni az eredetét

Közel 25 tonna krumplit kell megsemmisíteni, mert nem tudták igazolni az eredetét
Megállapították, hogy a burgonya bizonytalan eredetű és minőségű. Mivel az ilyen termékek… Tovább olvasom