Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Fakanállal ütött meg egy kismacskát, el kellett altatni - felfüggesztettel megúszta a kisbéri férfi

A bíróság a férfit 1 év fogházbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.
A Komáromi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy férfival szemben, aki a szomszédja macskáját fakanállal úgy megütötte, hogy sérülései miatt el kellett altatni.

A vádirat szerint a vádlott 2018. szeptember 08. napján az esti órákban kisbéri házának teraszán észlelt egy kismacskát, amelyet úgy próbált meg onnan elzavarni, hogy felkapott egy nagyméretű fakanalat, amellyel háromszor a macska fejére ütött. Az ütés következtében a macska elfeküdt. A macska bántalmazását észlelte annak tulajdonosa, a vádlott szomszédja, aki számon kérte az elkövetőt. A vádlott ekkor a földről felvette a kismacskát, és a háza mögötti gazos területre dobta. A kb 2 hónapos korú házi macskát annak tulajdonosa kórházba vitte, azonban az állat olyan súlyos agyi sérüléseket szenvedett, amely alkalmas volt az állat pusztulásának előidézésére. Az állatot a sérülései súlyossága miatt elaltatták.

A vádirat alapján a bíróság tárgyalást tartott az ügyben. A bíróság az ügyészség indítványa alapján a vádlottat 1 év fogházbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette, továbbá az elkövetés eszközeként használt fakanalat elkobozta. Az ítéletet a kihirdetését követően az ügyész és a vádlott is tudomásul vette, így az jogerős.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléket állítanak Kincsem kortársának, 1876-ban megnyerte az Epsom Derbyt

Emléket állítanak Kincsem kortársának, 1876-ban megnyerte az Epsom Derbyt
Augusztusra Kisbér ló szobrát állítják fel a 81-es úti körforgalomban. Tovább olvasom