Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 10°C Még több cikk.

Baltával esett a Mindszenty József-szobornak egy komáromi férfi, letartóztatták

Az elkövető többszörösen büntetett előéletű.
Letartóztatták azt a férfit, aki Komáromban baltával több darabot letört a Jézus Szíve Katolikus Templom előtt lévő Mindszenty József-szoborról - közölte Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Reszl Ildikó főügyész tájékoztatása szerint az elkövető augusztus 24. és 25. között a hercegprímás két méter magas teljes alakos emlékművére több ütést mért, a szobor jobb arcfele, kézfejei, palástjának szélei letörtek. A rongálással okozott kárt ötmillió forintra becsülik.

A férfi a szobor megrongálása előtt Komárom belvárosában egy lottózó üvegablakát törte be egy térkődarabbal, majd betonvassal egy családi ház ablakát, redőnyét és párkányát rongálta meg.  

Az elkövető többszörösen büntetett előéletű. A rendőrség védett kulturális javak körébe tartozó tárgy megsemmisítésével elkövetett rongálás, valamint felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt nyomoz ellene. 

Korábban írtuk:

Vascsővel és kalapáccsal esett neki egy Komáromban lévő szobornak egy 34 éves komáromi férfi augusztus 25-én éjjel. K. Miklós ütötte-verte a szobrot, amiből több darab le is tört. A férfi cselekményével több milliós kárt okozott a műemlékben.

A komáromi rendőrök amint tudomást szereztek a bűncselekményről, az elkövető felkutatására indultak.

A 34 éves gyanúsítottat két nappal később otthonában elfogták és előállították a Komáromi Rendőrkapitányságra. Kiderült, hogy a férfi az elmúlt napokban több, hasonló jellegű bűncselekményt is elkövetett.
 
Fotók


Egy héttel korábban egy lottózó üveg ajtaját dobálta meg kővel, a szobor megrongálását követő napokban pedig egy vascsővel betörte szomszédja házának ablakát, valamint a helyi rendőrkapitányság ablaküvegét is.

K. Miklós gyanúsítotti kihallgatásán mindegyik bűncselekmény elkövetését elismerte.

Elmondta, hogy a rongálásokkal a dühét akarta levezetni.

Ellene felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett és rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A gyanúsítottat a rendőrség őrizetbe vette és előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szőnyi Ferenc Svájcban is megmutatta, milyen a magyar vasakarat

Szőnyi Ferenc Svájcban is megmutatta, milyen a magyar vasakarat
19 kilométer úszás, 900 kilométer biciklizés és 211 kilométer futás - ez várt a komáromi sportolóra… Tovább olvasom