Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 26°C Még több cikk.

A város diák- és élsportolóit emelték ki a hétvégi rendezvényen

Igazi brazil karneváli hangulat uralkodott szombat este a komáromi sportcsarnokban, ahol nyolcadik alkalommal adták át a díjakat, többek közt a legjobb csapatnak, edzőnek és játékosnak. A budapesti Sambahyia tánccsoport forró ritmusai tarkították a sokszínű gálaműsort, ahol a közönségkedvenc Szőnyi Ferenc lett.


Elsőként a Jó tanuló – jó sportoló díjakat vehették át azok a fiatalok, akik a 2013/2014-es tanévben a Magyar Diáksport Szövetség által rendezett diákolimpiai versenyeken helyezést értek el. Az elismerést Orbán Gréta, Csurgó Lola, Nagy Nikoletta, Fortuna Patrícia, Németh Anikó, Horváth Lea, Horváth Zoé, Kelkó Balázs, Pekler Zalán és Bondor Csaba érdemelte ki. „Az év junior sportolója" Díjat a hölgyek közül másodjára is Vadkerti Adél golfozó kapta, a fiúk közül a legjobbnak Fülöp Patrik labdarúgót választották. A „Komárom város testnevelője" Díjat Andrási Mihály vehette át, aki a főiskola elvégzése után a Petőfi Sándor Általános Iskolában kezdte pályafutását és itt dolgozik a mai napig. Az elmúlt tanévben országos diákolimpiai bajnoki címet szerzett lány magasugrócsapatával.

A gálán kiemelték az év férfi, illetve női sportolójelöltjeit. Fotó: M. M.
A gálán kiemelték az év férfi, illetve női sportolójelöltjeit. Fotó: M. M.


A „Komárom város sportjáért" Díjat Paulovics Imrének ítélték oda, aki 1973 óta a helyi labdarúgóéletet gazdagítja, fő célja, hogy a legkisebbekkel is megismertesse a mozgás, a játék és a sport örömét. Egy különdíj is gazdára talált az est folyamán, mégpedig a közönségdíj. Ezt az elismerést az a felnőtt egyéni vagy csapatsportoló kapta, aki a legtöbb szavazatot gyűjtötte be. Komárom város közönségdíjasa idén Szőnyi Ferenc lett, aki elmondta: elérzékenyülve vette át az elismerést. – Egy fantasztikus évet tudhatok magam mögött, világbajnok lettem és másodikként értem célba az egyik leghosszabb futóversenyen Milánó és San Remo között. A táv 283 kilométer volt – mondta a sporttársai által csak Race Machine-nak becézett Szőnyi Feri. A komáromi ironman bebizonyította, hogy nincs lehetetlen, az ember 50 felett is elképesztő eredményeket érhet el. Kitűzte idei célját is, indulni szeretne a világ leghosszabb és legkeményebb futóversenyén, amit a Himalájában rendeznek. A 330 kilométeres távot eddig mindössze egy ember tudta teljesíteni. – Kaptam ma egy elismerést a közönségtől, a város felhatalmazott, ez egy nagy indíttatás számomra. Fontos, hogy példává váljunk és célt mutassunk az embereknek. A jövő a fiataloké, de jó érzés elöl menni – tette hozzá Feri.

„Az év csapata
„Az év csapata" Díjat az SZPK női csapata érdemelte ki.


„Az év edzője" Díjat nemhiába Szeidl Balázs kapta, hiszen úszóik tavaly minden versenyről gazdag éremesővel tértek haza. Balázs azonban kiemelte, ez nemcsak az ő érdeme, hanem edzőtársaié is, akikkel komoly csapatmunkát folytatnak. A munka eredménye, hogy 2010 óta már 870 érmet szereztek, idén pedig szeretnék ezt ezerre bővíteni.

„Az év csapata" Díjat tavaly az SZPK férfi-, idén pedig a női csapata érdemelte ki. – Elérkeztünk eddigi pályafutásunk csúcsára, megnyertük a Magyar Bajnokságot. Az új edzőnk, Bak Norbert helyre tett bennünket. Egymásra tudtunk hangolódni és megtanultunk egymásért küzdeni – tudtuk meg a csapatkapitánytól.

A gálát látványos show színesítette.
A gálát látványos show színesítette.


„Az év csapatsportolója" Díjat Gyugos Beáta, az SZPK játékosa és Borvendég Richárd, a KVSE labdarúgója érdemelte ki. Az év sportolója Miskolczi Julianna, a KVSE sportlövője lett. Julianna a díjátadón nem tudott részt venni, hiszen éppen Münchenben versenyez. A férfi kategóriában ezt az elismerést a félprofi világbajnoki címet megszerző Grónai Sándor vehette át.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonyság az Agorában

A hétvégén rendezték a megyeszékhelyen, immár második alkalommal az Agora Jótékonysági Estélyt. Tovább olvasom