Komárom és környéke

2014.07.04. 17:51

Több újítással, színvonalas programokkal készül a Festival 4 You

A Kisalföld és az Árkád Győr szervezésben a komáromi Monostori Erőd ad otthont Magyarország „legkiszámíthatóbb fesztiváljának", a Festival 4 You-nak.

kisalfold.hu


Egészen új kezdeményezés, hogy a fesztivál kap majd egy műsorvezető-házigazdát, a Barátok köztből Berényi Miklósként ismert Szőke Zoltán személyében. A helyszín két napra átalakul egy hatalmas zenei–és szabadtéri programokkal teli maratonná, amely két színpadon, kora délutántól várja színes programmal a látogatókat.

Olyan nevekkel telik majd meg a színpad ezen a két napon, akik évtizedek vagy hosszú évek óta garanciát jelentenek arra, hogy a látogató a legprofibb zenei élményt kapja, minőségi szórakozással egybekötve, mint például a Magna Cum Laude zenekar.

A Kiscsillag a Zeneszöveg színpadon lép fel

A Kiscsillag a Zeneszöveg színpadon lép fel

A Fesztiválkalauz színpad egyik különlegessége lesz a Hip Hop Maraton névre keresztelt műsorfolyam, ami stílus legkedveltebb képviselőit vonultatja majd fel, így ott lesz többek között a Hősök, Majka feat. Curtis (élő koncert), Essem, Den & Szánsi, a Jégóriások és a Wizards is.

A Zeneszöveg színpadon a legnagyobb hazai fesztiválkedvencek lépnek majd fel, a Quimbytől a Lovasi András vezette Kiscsillagon át a 2014-es Eurovíziós Dalverseny hazai válogatójának nagy felfedezettjéig, a New Level Empire-ig. Emellett az Anna and the Barbies is koncertet ad az Erődbe érkezők részére.

A fesztivál különlegessége abban is rejlik, hogy a belépőjegy tartalmaz minden szabadidős foglalkozást, azaz mindent korlátlanul vehetnek igénybe a látogatók.

Ez a fajta kezdeményezés egészen újszerű Magyarországon, s több szempontból is kiemelkedő az ötlet: „Eljött a változás ideje a fesztiválszervezés szakmában is. Nem elég csak jó koncertekért pénzt kérni az emberektől, kapniuk is kell érte valamit: színvonalas szolgáltatást, minőségi programokat, jó koncerteket és gondmentes hétvégét." – mondta lapunknak Hajtó Péter a rendezvény főszervezője.



Az ingyenesen használható szabadidős programokkal – vidámpark, élő csocsó, vízi foci, airsoft, Body Building bemutató, floorball, íjászat, Győr Sharks Amerikai foci bemutató és próbajáték valamint a kalandpark – a mozgáson túl a családok számára kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak.

Aki pedig az extrémebb vonal híve a mozgás terén, az kipróbálhatja a Skyshoot Extreme Jump Tower-t, ahonnan akár 50 méterről is a mélybe lehet ugrani, s hogy még izgalmasabb legyen: mind ezt kötél nélkül.


A Festival 4 You területén igénybe vehető szabadidős programokon belül díjmentesen és korlátlanul használható a dodgem, a láncos körhinta, de még az Break Dance is ingyenes. A falmászás során nem kisebb izgalomban lehet majd része a látogatóknak, minthogy feljuthatnak a Monostori Erődre. A Sör Pong nevű játékban ingyen sörhöz juthatnak a kilátogatók.

A mozgás és a sport fontossága mellett az egészséges életmód is szerepet kap majd a Monostori Erődben: felállítják az úgynevezett „Egészség sziget"-et, amely szaktanácsadással, egészségügyi mérésekkel várja majd az érdeklődőket.

Annak érdekben, hogy minden korosztály, beleértve a családosokat is kényelmesen juthasson el a rendezvényre, a két nap alatt Magyarország legnagyobb közösségi autós utaztatója, az Oszkár telekocsi-rendszer (www.oszkar.com) nyújt majd segítséget. Emellett fontos kiemelni, hogy a rendezvény 12 éven aluliak számára ingyenes.

A városban lakókat és az ide érkezőket pedig a rendezőség egy kisvonattal szállítja a helyszínre, díjmentesen. Mind a városba látogatók, mind pedig a helyiek számára a belépő tartalmazza a kisvonat ingyenes használatát is délután 4 órától este 9 óráig, az alábbi vonalon: Komárom vasútállomás – Bosco Pizzéria - Monostori Erőd, fesztiválhelyszín. A részletes menetrend a fesztivál facebook- vagy weboldalán érhető el (www.facebook.com/fesztival4you és www.festival4you.hu).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!