Komárom és környéke

2016.09.06. 10:54

Részegen ölte meg 8 éves kislányát, majd újabb alkoholért ment a tatabányai nő - online a perről

A tatai panzió háziasszonya szerint a vádlott gyakorlatilag három nap alatt megitta a pezsgőkészletüket. Amit a kislányával tett, arra nincsenek szavak. Megrázó tudósítás a tárgyalásról.

kisalfold.hu

15.49 - Újabb szakértők meghallgatásával novemberben folytatódik Á.Anikó tárgyalása. Dr. Nikula János Á. Anikó ügyvédje további szakvéleményt szeretne arra vonatkozóan, hogy beszámítható volt-e Á. Anikó a gyilkosság elkövetésekor. Az már tény, hogy kevert személyiség, enyhe depresszióval és erős indulati állapotban ölte meg F. Laurát.


15.29 - "Elmeorvosi szempontból képes volt a vádlott arra, hogy cselekményét felismerje. Nem volt kóros elmeállapotban." - hangzott el a tárgyaláson. Á. Anikó 6-8 mg feszültségoldót vett be, és megivott 3 üveg pezsgőt. A kettő erősítette egymás hatását. Részegen ölte meg kislányát, ezután "nem sikoltozott, nem kiabált segítségért, hanem újabb alkoholért ment." - mondta az elmeszakértő. 

 

14.53  -Á. Anikó először szólal meg a tárgyaláson. Elcsukló hangon magyarázza, hogy nagyon szerette kislányát és soha nem mondott le róla, csak nem tudott rá vigyázni ausztriai munkája miatt. Ezért került az apjához.


14.39 - A kirendelt igazságügyi pszichológus szakértőt, Lengyel K. Pétert arról kérdezi a bíró, hogy mi motiválta Á. Anikó tettét? "Az egyetlen motiváció a bosszú az élettárssal szemben" - felelte a szakértő. "A gyermekkel való kapcsolatában nyoma se volt egy társadalmilag elvárt anya-gyermek kapcsolatnak."


13.52 - Az igazságügyi orvosszakértő szerint F. Laura a heveny vérvesztés következtében halt meg. Egy nyolcéves, 35 kg súlyú gyereknek kb. 3 liter vére van, ebből 2 litert veszített a 111 késszúrás következtében.


13.40 - A toxikológiai szakértők szerint Á. Anikó 4-5 db 0,5 mg-os Frontin gyógyszert adott kislányának, mellé más nyugtatókat is, hozzá alkoholt itatott vele. F. Laura kábult, esetleg alvó állapotban volt, mikor anyja megütötte, majd megölte. A boncolás bizonyítja, hogy a gyermeket halála után még egy zsineggel fojtogatta a nő.


13.25 - Szakértők meghallgatásával folytatódik a bizonyítási eljárás Á. Anikó gyermekgyilkossági ügyében. A vádlottat most kísérték vissza a terembe. (Á. Anikó láthatóan egykedvűen vesz részt a tárgyaláson.)

11.25 - Szünetet rendelt el dr. Élő András bíró 13 óráig. Szakértők meghallgatásával folytatódik majd a tárgyalás. Elmeszakértő és pszichológus vizsgálta, hogy Á. Anikó mennyire volt beszámítható állapotban a kislánya meggyilkolásakor.


10.33 - B. Orsolya szintén intézkedő rendőrként érkezett a tatai panzióba. Bejelentésre mentek a helyszínre, mert a panzióban felismerték az akkor már körözött kislányt. "Körülnéztem a szobában, felemeltem a paplant és ott feküdt a kislány holtan. A nő azt mondta, hogy jót tett a kislánnyal."


10.25 - Szünet után folytatódik Á. Anikó tárgyalása. Elsőként a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr Főkapitányság főtörzsőrmestere állt a bíróság elé. "Mire kiértünk, már a kislány már halott volt." Á. István elmondta, hogy a vádlott kiabált, ittas volt, járni alig tudott. "Azt ordítozta: Öljetek meg! Azt ismételgette, hogy a gyerek apja elvette a gyerekét, és ő levélben leírta ezt. Ott van az asztalon, olvassuk el, akkor megértjük, miért tette." 

9.55 - "Volt, hogy teljesen kába volt a nő" - mondta tanúvallomásában Sz. Natália, a tatai panzió háziasszonya, aki szerint Á. Anikó gyakorlatilag három nap alatt megitta a pezsgőkészletüket, több mint 10 üveg pezsgőt, és mellette bort, vodkát rendelt. A kislányt a bejelentkezést követően nem látták a panzióban. Enni sem hozta le a gyereket, a panzió munkatársai rá is kérdeztek, hogy kér-e a gyereknek rántottát, de ő azt mondta, elmegy a közeli boltba pudingért, joghurtért, mert a kislánya azt szereti. 

Sz. Natália is elmondta, hogy Á. Anikó egy szál hálópólóban, bugyi nélkül flangált a panzióban.


9.20 - Z. Rita meghallgatásával kezdődött a tárgyalás. A nő annak a panziónak a vezetője, ahol Á. Anikó megölte kislányát, F. Laurát. "Reggel 8-kor 3 deci vodkával indította a napot" - mondta Z. Rita, aki furcsának találta Á. Anikó viselkedését. "Egy szál póló, papucs volt rajta, semmi más. Úgy támaszkodott a recepción."

Á. Anikó tavaly húsvétkor, négy napra érkezett a rábízott F. Laurával a tatai  panzióba.


08.53 -  Á. Anikó, a gyerekgyilkossággal vádolt tatabányai nő tárgyalása ezekben a percekben kezdődött és tanúk meghallgatásával folytatódik. Előzmények >> 


 

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!