Komárom és környéke

2018.04.22. 19:12

Minimáltangó, kelet-európai sanzon - ezt hozza a Nosnach duó a Mediawave Együttlétre

Harmonika és cselló, francia, zsidó, argentin, balkáni dallamok. A Nosnach duó zenéje azt a szellemiséget közvetíti, amely mindig is jelen volt a Mediawave-en. A duó harmonikás tagja, Móser Ádám mesélt a zenéjükről, és az Együttléttel való kapcsolatáról.

A Nosnach zenei alapja az Astor Piazzolla-féle tangó, a francia sanzon, a klezmer, a balkáni zenék, egy kis cirkusz, és az improvizáció. Ugyanakkor ezek mellett kortárs komolyzenei, vagy experimentális elemek is jelen vannak a zenénkben. A legfontosabb azonban az, hogy ezek egymást kiegészítve, elválaszthatatlanul, organikusan kapcsolódjanak - mesél zenéjükről.


 



- A ¡Nosnachban Kertész Endre a társam, aki fantasztikus csellista. Óriási dolog, hogy vele játszhatok. Korábban sokat gondolkoztam, hogyan tudnám a szóló műsoromat még egy hangszerrel kibővíteni, és egyszercsak találkoztam vele. Nagyon inspirál a játéka, ő is szeret kidolgozni apró részeket, amiket fontosnak tartok a zenémben, és zseniálisan improvizál - teszi hozzá.


A Nosnach duó április 29-én vasárnap 19 órakor lép fel a Monostori Erőd Ékes termében.


Ádám egyébként régi Mediawave-es, először 2007-ben járt a fesztiválon, akkor az Ágoston Béla vezette Agostones zenekarral koncertezett, még Győrben. Aztán több év szünet után 2016-ban jött zenélni, akkor Miqueu Montanaro zenei workshopjába kapcsolódott, aki szintén régóta visszatérő zenész az Együttléten. Ez a találkozás végül odáig fejlődött, hogy az idei fesztiválon közös koncertünk lesz.

 



Móser Ádám & Miqueu Montanaro - április 30. hétfő 21:00 Mediawave Spanyolfal színpad






 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!