Komárom és környéke

2017.05.09. 17:26

Májusra ígérték, mégis hónapokat csúszik a komáromi híd építésének kezdete

Az első ígéretek 2017 elejét jelölték meg az építkezés kezdeteként. Később májusi kezdésről volt szó. Most júniusi aláírásról szólnak a hírek.

kisalfold.hu

A komáromi Duna-híd kivitelezési munkálatai csak hosszú hónapok múlva kezdődhetnek el. A Parameter.sk felvidéki magyar hírportál szerint szeptember lehet a kezdés időpontja, erre enged következtetni legalábbis a híd ügyének elhúzódása, amit alátámaszt a témáért felelős cég illetékesének portálunknak adott nyilatkozata is.


A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kommunikációs igazgatója arról tájékoztatta a Paramétert, hogy 

a komáromi Duna-híd kivitelezési közbeszerzési eljárásának bírálati szakasza még folyamatban van. Eredményes eljárás esetén eredményhirdetés és szerződéskötés leghamarabb 2017. júniusban várható, kivitelezési munkálatok ezt követően, nyáron kezdődhetnek el.


Az új híd építéséről a kisalfold.hu is írt, 2015 elején. Orbán Viktor miniszterelnök egy évvel azelőtt a térségben tett látogatása során úgy fogalmazott, hogy a híd építése 2016-ban elkezdődhet és 2017 végére, 2018 elejére el is készülhet. 


Ehhez képes tavaly szeptemberben azt írta már a Parameter.sk, hogy a munkálatok 2017 elején kezdődhetnek - ezt akkor szintén a NIF közlése alapján állították. Magyarország egyik legnagyobb állami beruházó cégének azonban nem sikerült 2016 végéig lebonyolítania a közbeszerzést, így a munkálatok megkezdése is csúszott.


Februárban a napi.hu érdeklődésére aztán azt közölték, májusban kezdődhet a hídépítés.


Most pedig már nyárra prognosztizálják az illetékesek a tényleges munkálatok megkezdésének időpontját. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!