Komárom és környéke

2016.05.12. 14:01

Krúdy-esttel nyitott az Irodalmi Kávéház

A XX. század eleji pesti vendéglők hangulatát idézte kedd este a szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Ház nagyterme. Kockás abrosz, szódásszifon, egy kancsó bor és némi virág tökéletesen passzolt az előadott Krúdy-novellához.

Sárai Evelyn

A közönség egy része maga is a díszlet élő elemévé vált az első Irodalmi Kávéház alkalmával, amiből szeretnének hagyományt teremteni.

 

 A XX. század elejének pesti vendéglőjét idézték meg a Krúdy-est során. A képen Szűcs József.

 A XX. század elejének pesti vendéglőjét idézték meg a Krúdy-est során. A képen Szűcs József. 


– Márciusban volt egy nőnapi műsorunk Csordás Tamással közösen, ahol összekapcsoltuk a zenét és az irodalmi műveket. Nyikus Annának, a Petőfi Sándor Művelődési Ház vezetőjének régi álma volt egy Irodalmi Kávéház Szőnyben. Jómagam irodalomszerető emberként minden ilyen kezdeményezésre nyitott vagyok, így belevágtunk – mondta a Krúdy-est előadója, [namelink name="Szűcs József"].  Az első Irodalmi Kávéház során Krúdy Isten veletek, ti boldog Vendelinek című novellája hangzott el, amihez különleges tér dukált. 

Folytatódik

A következő Irodalmi Kávéházat június 14-én rendezik, amikor versek hangzanak el megzenésítve és prózában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!