Komárom és környéke

2016.01.28. 11:38

Huszonöt év után fogászati rendelő nyílik Koppánymonostoron

Ugyan most még csak a fotó kedvéért ültek be az újonnan megnyíló fogorvosi rendelő vizsgálószékébe, de február 1-jével ténylegesen megindul a rendelés. Több mint két évtizedes probléma oldódik meg ezzel a koppánymonostori városrész lakói számára.

Sárai Evelyn


- Az alapellátás 25 éve működik Koppánymonostoron, ahol eddig háziorvosi szolgálat működött. A lakosok száma akkor 1800 fő körül mozgott, most meghaladja a 2400-at. Az ipari parknak köszönhetően főleg fiatalok települtek a városrészbe, ahol megújult az iskola, az óvoda és bölcsőde is létesült. Fogorvosi szolgálat eddig nem volt Koppánymonostoron, az itt élőknek be kellett menniük a város központjába – mondta el az átadón [namelink name="Czita János"], alpolgármester, a városrész képviselője. A beruházást egyrészt abból a kormányzati támogatásból valósították meg, amit Komárom kapott, mivel sem hitellel, sem adóssággal nem rendezett, de a rendelő kialakításához az önkormányzat saját forrást is felhasznált. Egy 42 négyzetméteressel, hat helyiséget alakítottak ki, magát a rendelőt, a röntgent, a kezelőt, a személyzeti öltöző-zuhanyzót és a mozgáskorlátozott mosdót. A fogászat magánpraxisként kezdi meg a működést február 1-jével. - Húsz évig dolgoztam Debrecenben, ezt követően döntöttem úgy, hogy elvállalom Komáromban a 4-es fogászati körzet működtetését. A rendelőben modern, korszerű gépekkel, eszközökkel várjuk a pácienseket – mondta el az új fogorvos [namelink name="dr. Szabó Zoltán"]. A koppánymonostori fogászat létrejöttével változnak majd a körzetek, erről a lakosokat időben tájékoztatni fogják. 

 

Dr. Szabó Zoltán február 1-jével nyitja meg fogorvosi rendelőjét a koppánymonostori városrészben

Dr. Szabó Zoltán február 1-jével nyitja meg fogorvosi rendelőjét a koppánymonostori városrészben

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!