Hallgassa élőben!

Halálbüntetést kért magára a 8 éves kislányát meggyilkoló tatabányai nő - fotók

Bipoláris depresszióval kezelt, borderline személyiség a tatabányai gyerekgyilkos, aki bűnösnek vallotta magát.

Újabb tanúk és szakértők meghallgatásával szeptember 6-án folytatódik Á. Anikó tárgyalása, erről döntött Élő András, bíró kedden, a Komárom-Esztergom Megyei Törvényszéken.  Az ügyész továbbra is tényleges életfogytiglani börtönbüntetést indítványoz a 42 éves vádlott számára, aki a vád szerint: védekezésre képtelen, 14 éven aluli személy ellen követte el, különös kegyetlenséggel a gyilkosságot.

Á. Anikó tavaly Húsvétkor 108 késszúrással ölte meg rábízott, nyolcéves kislányát, Laurát. 

Gyerekgyilkossági per Tatabányán. Fotó: Mazán Tibor

A szigetszentmiklósi férfi néhány napra engedte el a kislányt az anyához. Az apa nem érte el a nőt telefonon, s mikor végre tudott beszélni vele, az zavartan viselkedett, dadogott. A kislány eltűnése miatt kőrözést rendeltek el, és Húsvét hétfőn délelőtt találták meg a panzióban Á. Anikót és az akkor már halott, 8 éves Laurát. A nő – vallomása szerint –  azon dühödött be, hogy gyermeke édesapja új párját szólítja anyának és a tervezettnél előbb költözik a gyermek az édesapjával Németországba. Á. Anikó 108 késszúrással ölte meg a kis Laurát, a nyomozás adatai szerint „beszűkült tudatállapotban”. A nő az első tárgyalást megelőzően öngyilkosságot kísérelt meg, így először kedden állt a bíróság elé.

A vádlott és a sértett ügyvédje zárt tárgyalást kezdeményezett, ezt a bíró elutasította. Az ügyészi iratismertetés során kiderült, hogy Á. Anikó bort, sört, pezsgőt ivott a tatai Sirály panzióban, hozzá pedig 30-40 darab nyugtatót szedett be. A kislányát – aki televíziót nézett – pezsgővel itatta, majd neki is nyugtatót adott. Ezt követően a bal szeménél megütötte a gyermeket és a nála levő késsel 108 alkalommal megszúrta. A nyolcéves kislány több halálos szúrást szenvedett el, 1-2 percen belül meghalt. „Az élettelen testet utána egy zsineggel még fojtogatta, emberi mivoltából kivetkőzve.” – fogalmazott az ügyész.

Tavaly Húsvét hétfőn Tatán, egy tóparti panzióban találtak rá a brutálisan meggyilkolt gyermekre, aki a tavaszi szünetet töltötte anyjával, Á. Anikóval. Laura az édesapjával élt, az anya pszichés és alkoholproblémái miatt, melyek az utóbbi időszakban rendeződni látszottak. 

Á. Anikó az iratismertetés után vallomást tett: Bűnösnek érzi magát. Elmondása szerint: sokkot kapott attól, hogy elveszik és Németországba viszik a kis Laurát. Ezért kezdett el inni és gyógyszereket beszedni a gyermeke mellett. Csak arra emlékszik, amikor a bódulatból magához tért: „Megláttam a kést, azt hittem magamat szúrtam le.” – mondta a bíróságon.

„Soha nem akartam bántani, olyan büszke voltam rá, olyan gyönyörű gyerek volt, a legszebb kislány a világon. Nem tudom felfogni, hogy csinálhattam ezt, nem tudom, mi történt, nem voltam magamnál, nem emlékszem semmire.”- szólt Á. Anikó vallomása. „Megbántam, amit tettem, most szeretnék meghalni.” – fogalmazott a nő, akinek a vallomása után F. Ervint szólították meghallgatásra. Laura édesapja nem kívánt vallomást tenni: „Minek ez az egész? A gyereket már nem fogják feltámasztani!” – mondta dühösen a férfi, aki Lauráról gondoskodott, annak ellenére, hogy a kislány hivatalosan az édesanyja gondjaira volt bízva.

P. Elvira, a vádlott korábbi barátnője elmondta, hogy Anikó az elmúlt években folyamatosan csúszott lefelé, még hajléktalan szállón is lakott. Ő sokat segített neki, bár kapcsolatuk megromlott a nő folyamatos részegeskedése miatt.

„Évekkel ezelőtt megállapították már Anikónál a bipoláris depressziót, a gyógyszerekre ivott, s akkor agresszívvé vált, megváltozott a tudata.” – mondta P. Elvira, aki szerint „más már meghalt volna ennyi gyógyszertől és piától, Anikó táskája mindig ezekkel volt tele.” P. Elvira a bíróságon elmondta továbbá, hogy szerinte Á. Anikó nem látta reálisan sose a helyzetét és néha a gyerekkel is magából kivetkőzve beszélt, ki akarta dobni az ablakon a kislányt, mondván: „Te vagy az oka, hogy nem lehetek apáddal.” 

Á. Anikó ügyvédje, Dr. Nikula János a tárgyalást követően így nyilatkozott a Kisalföldnek: „Az igazságügyi elmeorvos szakértői vizsgálat szerint beszámítható állapotban volt Á. Anikó a gyilkosság elkövetésekor, ám borderline személyiségzavarban szenved. A védelem ezt az ellentmondást szeretné tisztázni további szakértők bevonásával. Ha bebizonyosodik valamilyen mentális rendellenesség, az nyilván enyhítő körülmény lehet számára.”

Előzmény: 

Á. A. egy tatai panzióban gyilkolta meg 8 éves kislányát 2015 tavaszán. A legutóbbi tárgyalás előtt öngyilkosságot követett el, a keddin pedig beismerő vallomást tett és halálbüntetést kért – írja a kemma.hu.

A bírósági tárgyalás jelenleg is tart, hamarosan beszámolunk a részletekről.

Mint korábban írtuk, a gyermeket az édesapa nevelte az anya pszichés és alkoholproblémái miatt. A nő gyakran ittasan ment Lauráért az óvodába, sőt, korábban már öngyilkossággal és a gyermek megölésével is fenyegetőzött, lányának fehér koporsót kért.

A nő helyzete mostanában rendeződni látszott, az apa ezért egyezett bele, hogy a húsvéti hétvégét együtt töltsék. A férfi azonban gyanakodni kezdett, mert a nő napokon át elérhetetlen volt. A gyilkos anya barátnőjénél kért segítséget, így jutott el a tatai panzióhoz, ahová Á. A. Laurát vitte.

A nőt megtalálták a kibérelt házban, a szobában pedig ott volt a halott gyermek. 

Egy ponttal nyerte a nap rangadóját a Phoenix
A Phoenix Suns a vége előtt 2.4 másodperccel értékesített büntetőkkel győzte le a Portlandet.
Orbán Viktor: 4,5 millió honfitársunk beoltva (videó)
Közösségi oldalán osztotta meg az örömhírt a magyar miniszterelnök.
Online beszélgetés Győr és környéke fenntarthatóságáról
Negyedik állomásán a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács Harmadik előrehaladási jelentésének bemutatásával, Győr és térsége fenntarthatósági állapotának átbeszélésével és a fenntarthatósági dilemma megoldó köreinek elindításával folytatódik a sorozat.
Összefog az OKF és az E.ON az otthoni tűzesetek és balesetek ellen
Évente 1500-1700 olyan lakástűzhöz riasztják a tűzoltókat, ahol egyértelműen az elektromos hálózat okozza a problémát.
Gyász
,,Már nincs holnap, ennyi volt az élet, sirassatok csendesen, mert én a szívetekben élek! Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FLÓRIÁN JÓZSEFNÉ szül. Rokob Tünde életének 60. évében türelemmel viselt, hosszú betegség után elhunyt. Hamvasztás utáni temetése 2021. május 20-án, csütörtökön 13 órakor lesz a soproni Szent Mihály-temetőben. Kérjük, egy-egy szál virággal búcsúztassák. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban velünk osztoznak. Gyászoló család
,,Nem az a fájdalom, amelytől könnyes a szem, hanem amit a szívünkben hordunk némán, csendesen. Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága férjem, édesapánk, nagyapánk, apósunk és rokonunk, GALAMBOS ANTAL életének 81. évében, hosszan tartó betegség után elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. május 18-án, kedden 13 órakor lesz a győri Szent Imre-templomban, szentmisével egybekötve. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Kérjük a megjelenő gyászolókat, egy szál virággal búcsúzzanak szerettünktől. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
,,Ha emlegettek, köztetek leszek. Ha imádkoztok, veletek vagyok. Ha rám gondoltok, mosolyogjatok! Az emlékem így áldás lesz rajtatok. Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága édesapánk, apósunk, nagypapánk, testvérünk és rokonunk, GUTORI VILMOS gépjárműoktató életének 82. évében, türelemmel viselt betegség után elhunyt. Temetése május 18-án, kedden 16.30 órakor lesz a darnózseli temetőben. Előtte, 15.45 órakor engesztelő szentmise a helyi templomban. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik a gyászunkban velünk éreznek. Gyászoló család
,,Meghalni valaki után, akit szerettünk, az könnyű, Tovább élni érte, és tovább élni helyette is, az a nehéz.” (Kun Erzsébet) Szomorú szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága édesanyánk, nagymamánk, dédnagymamánk, anyósunk és rokonunk, HARGITAI ISTVÁNNÉ Kató néni életének 86. évében szentségekkel megerősítve, csendesen elhunyt. Búcsúztatása 2021. május 18-án, kedden 11 órakor lesz a kisbajcsi temetőben. Engesztelő szentmise 10.15 órakor a helyi templomban. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Gyászoló család
„Nem az a fájdalom, amelytől könnyes a szem, hanem amit a szívünkben hordunk némán, csendesen.” Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága édesanyánk, nagymamánk, anyósunk és rokonunk, HORVÁTH JÓZSEFNÉ szül. Turner Emília bágyogszováti lakos 91 éves korában csendesen elhunyt. Temetése 2021. május 17-én 15 órakor lesz Bágyogszováton, a bágyogi temetőben. Engesztelő szentmise a temetés előtt, 14.15 órakor a helyi templomban. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útján elkísérik, és gyászunkban velünk éreznek. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
,,Nyugszik a drága szív, mely élni vágyott, pihen az áldott kéz, mely dolgozni imádott. Megrendülten tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy HORVÁTH MIHÁLY ,,Mityó a MOFÉM Fúvószenekar alapító tagja életének 87. évében elhunyt. Búcsúztatása 2021. május 17-én, hétfőn 13 órakor lesz a magyaróvári régi temetőben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
,,Küzdöttél, de már nem lehet, csend ölel át és szeretet. Csak az hal meg, kit felednek, örökké él, kit igazán szeretnek. Szomorú szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Drága Édesapánk, Nagypapánk, Testvérünk, Nagybácsink, Sógorunk, Apósunk, Szeretett Társam és Rokonunk, ILLEMSZKY ALFONZ 78 éves korában csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatására 2021. május 21-én, pénteken 14 órakor kerül sor a győr-nádorvárosi köztemető régi ravatalozójában. Előtte, 13 órakor szentmise lesz a Szent Imre-templomban. Ezúton fejezzük ki köszönetünket mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és fájdalmunkban velünk éreznek. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
,,Szíved pihen, a mienk vérzik, a fájdalmat az élők érzik. Számunkra Te sosem leszel halott, örökké élni fogsz, mint a csillagok. Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Drága Jó Édesanyám, Nagymamám, Ómikánk, Anyósom, Sógornőm és Rokonunk, MICHOFF KÁROLYNÉ szül. Molnár Erzsébet életének 95. évében csendesen elhunyt. Végakaratát tiszteletben tartva 2021. május 13-án szűk családi körben kísértük utolsó útjára. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik mély gyászunkban osztoznak. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
,,Csillag volt, mert szívből szeretett, s mi úgy szerettük, ahogy csak lehetett. Elment tőlünk, mint a lenyugvó nap, de a szívünkben él, és örökké ott marad. Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága édesanyám, nagymamánk, dédnagymamánk, anyósom, testvérünk és rokonunk, NAGY LÁSZLÓNÉ szül. Horváth Sarolta életének 93. évében csendesen elhunyt. Temetése 2021. május 19-én, szerdán 13 órakor lesz az öttevényi új temetőben. Szentmisét a járványhelyzetre való tekintettel későbbi időpontban tartunk. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
,,Búcsúztam volna Tőletek, de erőm nem engedett, így búcsú nélkül a szívetekben tovább élhetek. Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett férjem, édesapánk, nagyapánk, NÉMETH JÓZSEF (Magyar) iváni lakos 92 éves korában csendesen elhunyt. Temetése 2021. május 17-én, hétfőn 16 órakor lesz az iváni temetőben. Engesztelő szentmise a temetés előtt, 15.30 órakor a helyi templomban. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban együtt éreznek. A gyászoló család
„Nyugodjál csendesen, legyen békés álmod, találj odafent örök boldogságot!” Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SZABÓ GYÖRGY életének 61. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. május 17-én, hétfőn 15 órakor lesz a péri temetőben. Egyúttal köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Gyászoló család
,,Elcsitult a szív, mely értünk dobogott, pihen a kéz, mely értünk dolgozott. Búcsúztam volna tőletek, de erőm nem engedett, így búcsú nélkül a szívetekben tovább élhetek. Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy VARGA LAJOS (Okos Lajos) 2021. május 8-án, életének 77. évében, súlyos betegsége után örökre eltávozott tőlünk. Kívánsága szerint szülei mellett a veszprémi Vámosi úti temetőben helyezzük nyugalomra szűk családi körben. Gyászolják: felesége, gyermekei, unokái, dédunokái, testvérei, barátai, és mindazok, akik szerették. Emlékét szeretettel őrizzük. A gyászoló család
,,Csendesen alszik, megpihent végleg, angyalok bölcsője ringatja már. Nem jöhet vissza, hiába hívjuk, emléke a szívünkben otthont talál. Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága édesanyánk, nagymamánk, dédim, anyósunk és rokonunk, VARGA LÁSZLÓNÉ szül. Mikó Lenke rábatamási lakos életének 87. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. május 19-én 15 órakor lesz a rábatamási temetőben. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útján elkísérik, és gyászunkban velünk éreznek. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
,,Fáradt teste megpihenni tért, nehéz út volt, amit ő megélt. Elment tőlünk, mint a lenyugvó nap, de a szívünkben él, s örökké ott marad. Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy VÁRALLYAY ISTVÁNNÉ szül. Balogh Erzsébet Ilona életének 93. évében elhunyt. Temetésére 2021. május 18-án 16 órakor kerül sor a cséri temetőben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik a gyászunkban osztoznak. Gyászoló család
,,Váratlanul ért halálod, búcsú nélkül mentél el, aludd szépen örök álmod, soha nem felejtünk el. Megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága gyermekünk, párom, édesapánk, nagypapám, testvérem és rokonunk, IFJ. VASZARI ZOLTÁN enesei születésű, győri lakos életének 48. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. május 18-án 13 órakor lesz az enesei temetőben. Engesztelő szentmise a temetés előtt, 12.15 órakor a helyi templomban. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útján elkísérik, és gyászunkban velünk éreznek. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család