Komárom és környéke

2018.06.08. 18:02

Égett egy tésztagyár Bábolnán, 30 tűzoltó fékezte meg a lángokat - fotók

Szombat reggelre eloltották a tüzet a tegnap kigyulladt bábolnai üzemben.

kisalfold.hu

Szombat, 9.04 - Nem veszélyes az egészségre a levegő


A tűzoltók jelenleg az utómunkálatokat végzik és a kisebb izzásokat szüntetik meg. Egy élelmiszeripari üzem gyártócsarnokában csaptak fel a lángok pénteken délután Bábolnán, a Mészáros utcában. Az elsődleges információk szerint az eset során senki nem sérült meg.


A tűzesethez a komáromi, a kisbéri, a győri, a pannonhalmi, a nyergesújfalui és a tatabányai hivatásos, az ácsi és a nagyigmándi önkormányzati, valamint a banai és a tárkányi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett tizenhárom vízsugár, köztük két emelőkosárról működtetett vízágyú segítségével pénteken késő délután körülhatárolták a tüzet, majd ma reggelre eloltották.


Már az oltás megkezdésekor a katasztrófavédelmi mobil labort is a helyszínre riasztották, hogy folyamatos mérésekkel vizsgálja a levegő minőségét a környező utcákban. Az egység nem mért az egészségre káros gázkoncentrációt. A rajok jelenleg az utómunkálatokat végzik és a kisebb izzásokat szüntetik meg. Az eset körülményeit szakértők vizsgálják.


Korábban


Teljes terjedelmében égett Bábolnán a fagyasztott tésztát gyártó cég ezer négyzetméteres üzemcsarnoka.


Teljes terjedelmében ég Bábolnán, a Dragon Food fagyasztott tésztát gyártó cég ezer négyzetméteres üzemcsarnoka, a lángokat 30 tűzoltó próbálja megfékezni - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő-helyettese pénteken.

 

Fotó: Olvasó

Fotó: Olvasó


Káli Sándor tájékoztatása szerint az oltást nehezíti, hogy nincs elég víz a területen, illetve a tűzoltók nem tudnak bejutni az épületbe, mivel a tetőszerkezet beomlással fenyeget, valamint a tűzben több gázpalack felrobbant. A hármas kiemelt riasztási fokozatba sorolt tűzeset felszámolásán 14 tűzoltószer és 30 tűzoltó dolgozik, a vizet tartálykocsikkal ingajárattal szállítják a helyszínre.  


Az épületben nem tartózkodik senki, személyi sérülés nem történt, viszont az anyagi kár jelentős - ismertette a szóvivő. 

 

Teljes terjedelmében ég Bábolnán a tésztagyár - Galéria
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!