Komárom és környéke

2018.04.18. 11:50

Mégsem mond le Ács polgármestere, Lakatos Béla

Ács vezetője döntését több okkal indokolta. Elmondása szerint elsősorban a város érdekeit tartotta szem előtt. Célja, hogy a következő egy évben még az eddigieknél is jobban fejlessze a települést.

Az április 8-ai parlamenti választásokon való gyenge szereplése miatt Ács polgármestere, Lakatos Béla úgy döntött, hogy lemond mandátumáról. Döntését azzal indokolta, úgy érzi, hogy a helyiek nem értékelték azt a sokéves munkát, amit Ács fejlődése érdekében végzett. Lapunknak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy nem tudna még egy évig jó szívvel és lelkesedéssel a polgármesteri székben maradni, hiszen belefáradt az állandó csatározgatásokba. Az elképzelések szerint három hónapig még megtartotta volna mandátumát, majd úgy tervezte, hogy visszamegy tanítani. Nem a Gárdonyiba, hanem valamelyik kis település iskolájába, ahol hátrányos helyzetű gyermekeken segített volna.

Pár nap elteltével döntését megváltoztatta. "Több okom is volt erre. Sokan kérték, hogy maradjak még a város élén. Egy aláírásgyűjtés és egy Facebook-szavazás szintén indult ennek érdekében. Mérlegeltem a dolgot, és arra a következtetésre jutottam, hogy a városnak nem tenne jót, ha lemondanék. Pályázatok vannak folyamatban, amikre az én aláírásom kell. Ezért maradok és még tovább fejlesztem Ácsot. Így azok, akik bukásomban reménykedtek, most már nem örülhetnek ennek – mondta Lakatos Béla. A polgármester arra a kérdésre, hogy a jövő évi önkormányzati választásokon indul-e, egyelőre nem akart válaszolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!