Komárom és környéke

2018.04.22. 09:57

Komáromi Napok - Ma futóverseny miatt lesz forgalomkorlátozás a városban

A Komáromi Napokat április 26. és május 1. között rendezik. Előtte pedig egy futóversennyel melegítenek be a városban.

Az idei évben, immár 44. alkalommal rendezik meg a városban a Komárom-Komárno futóversenyt. A sportprogramra a tavalyihoz hasonlóan, ezúttal is a Komáromi Napok előtt, április 22-én kerül sor - olvasható a rendezvény honlapján


A futóverseny a Komárom – Európa Futóegyesület (KEFE) szervezésében valósul majd meg, védnökei pedig a két város polgármesterei, Stubendek László és Molnár Attila lesznek. Helyszíneit a két város utcái adják majd, a dél-komáromi sportcsarnoktól az észak-komáromi Városi Sportcsarnokig. A verseny legfőbb célja a város hírnevének növelése és a futás népszerűsítése mellett az egészséges életmódra nevelés segítése, valamint a futóközösséghez tartozás érzésének erősítése is - írják.


A verseny két kategóriában zajlik majd, egy 10 km illetve egy 5,5 km hosszúságú pályákon. Az ifjúsági kategóriákban 5,5 km-t kell majd teljesíteniük a versenyzőknek, a lányoknál Herczeg Gyula, míg a fiúknál Korec Dániel emlékverseny keretében.


A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság értesíti a járművezetőket, hogy az április 22-én megrendezésre kerülő 44. Komárno-Komárom Nemzetközi Szabadidős Utcai Futóverseny ideje alatt forgalomkorlátozásra kell számítani Komáromban.


A verseny útvonala a következő: Czuczor Gergely utca– Damjanich János utca – Táncsics Mihály utca – Bem József utca – Sport utca – Jókai-liget kör – Táncsics M. u. – Beöthy Zsolt utca – Sport utca – Erzsébet-híd – országhatár, illetve Czuczor Gergely utca– Damjanich János utca – Táncsics Mihály utca – Bem József utca – Mártírok útja – központi körforgalom – Klapka György út – Péczeli J. utca – Gyár utca – Szent László utca – Bajcsy-Zsilinszky utca – Igmándi út – Erzsébet-híd – országhatár.

Április 26-tól pedig a városba látogat majd a Magna Cum Laude, Peter Lipa, a Horkýže Slíže, a Ladánybene 27, valamint Tóth Gabi is. Emellett viszont sokszínű kísérőprogramok, gasztronómiai különlegességek és kézművesek is várják majd az érdeklődőket városszerte. De persze a hagyományossá vált Borok Utcája sem maradhat majd el.


A részletes programot ITT találja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!