Komárom és környéke

2017.07.12. 12:59

171 milliót költöttek a komáromi kórházra

Korszerű műszereket szereztek be és energiamegtakarítást eredményező beruházásokat végeztek el.

mti

Befejeződött a komáromi  Selye János Kórház 171 millió forintos fejlesztési programja, amelynek keretében korszerű műszereket szereztek be és energiamegtakarítást eredményező beruházásokat végeztek el -  ismertették az intézményben tartott sajtótájékoztatón szerdán.


Czunyiné Bertalan Judit (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője közölte: "a komáromi kórház 2013 óta közel egymilliárd  forintot költhetett fejlesztésre, ez is azt bizonyítja, hogy az  intézménynek van jövője".    


A most befejeződött fejlesztés az állami költségvetés  forrásaiból valósult meg - tette hozzá.


Ferencz Péter főigazgató elmondta, a várandósgondozás színvonalának emelése érdekében beszereztek egy felsőkategóriás  nőgyógyászati genetikai, ultrahangos vizsgálókészüléket, valamint  úgy fejlesztették a már meglévő digitális röntgent, hogy a műszer  leleteit a megye összes kórházában fogadni lehessen.


A kórházban teljes energetikai felújítást végeztek el az  élelmezési részlegben, a kazánházban és a röntgendiagnosztika épületben, valamint részben új konyhai eszközöket szereztek be.


A beruházás keretében új szünetmentes áramforrásrendszert  alakítottak ki, a berendezés teljes áramszünet esetén is képes a kórház folyamatos áramellátásának biztosítására.


A komáromi Selye János Kórházban 70 ágyas krónikus belgyógyászat működik, 20 ágyon nyújtanak aktív reumatológiai ellátást, az egynapos nőgyógyászati és ortopédiai sebészet részlege 15 ágyas


Az intézmény korábbi fizetési elmaradása 30 millió forint, azonban júliustól már nem termelnek adósságot - ismertette a főigazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!