Komárom és környéke

2017.05.18. 09:25

Megvannak a Tatai Patara játék nyertesei: belépőket és könyveket nyertek

Az eredeti 1597-es eseményt nem számítva, jubileumi 10. alkalommal ad otthont a Vár és az Esterházy tér a Tatai Patarának.

kisalfold.hu

Neves múzeumi szakemberek és történészek segítenek a múltidézésben. A korhű ruhák, haditechnikai eszközök és autentikus csatajelenetek egyedülálló élményt garantálnak a nézők számára. Valóságos időutazás, élő történelemóra, ahol több mint 500 hazai, cseh, szlovák, lengyel, finn, német, osztrák és olasz hagyományőr, valamint több száz további közreműködő egyedülálló összefogásának köszönhetően, látványos programban lehet része a hétvégén Tatára látogatóknak. A monumentális csatajelentekben pikások, muskétások, janicsárok, aszabok, seymenek és pattantyúsok mutatják be harci tudományukat a korabeli taktikának megfelelően, hadtörténész iránymutatásai alapján.


A szórakozás és az élményszerű „történelmi fejtágítás" egyszerre adatik meg a látogatóknak, a gyermekek számára pedig a tanulás egy teljesen új dimenziója nyílik meg. "Aprajafalvában" kézműves foglalkozások, csepűrágók tábora, valamint népi játszótér várja a kicsiket. A tavalyi nagy sikernek köszönhetően idén ismét lesz „Deák-Patara", amit kifejezetten iskolások számára találtak ki a szervezők izgalmas és történelmi tanulságokat tartalmazó programokkal.Lépjen ki a hétköznapok egyhangúságából és jöjjön el a csaták zajától hangos századokba! Találkozzunk a Tatai Patarán! Garantáltan nagy durranás lesz!


„Négy hét, négy kérdés" címmel indított játékot a kisalfold.hu, a május 19-21-én tartandó Tatai Patara kapcsán.


Az elmúlt négy hétben a programhoz kapcsolódó kérdéseket tettünk fel olvasóinknak, akik részéről nagyon sok megfejtés érkezett a megadott e-mail címre. A helyes megfejtéseket beküldők között páros belépőket és könyveket sorsoltunk ki.

A „Négy hét, négy kérdés" játék résztvevői között páros belépőt nyert


Álló Gertrúd

Horváth–Kükedi Ildikó

A belépőket a Tatai Patara főkapujánál (a művelődési központnál) tudják átvenni a program megnyitásától kezdve.


Hrubos-Takács Róbert: A Tatai Patara című könyvét nyerte

Horváth Márti


Streit József

A könyvek átvehetők a Tatai Patara ideje alatt Tatán az Esterházy-kastélyban, a szervezői bázison.

A nyerteseknek gratulálunk és mindenkit szeretettel várnak a rendezvényre a Tatai Patara szervezői.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!