Komárom és környéke

2017.04.30. 10:56

Kettős gyilkosság Tatabányán: őrizetben a gyanúsított 15 éves fiú - hajléktalanok az áldozatok? - fotók, videó

Két gyilkosság egy napon belül és közel egymáshoz: egy éjszaka két ember is gyilkosság áldozata lett Tatabányán.

kisalfold.hu

Hétfő 8.54 - Helyszíni riport


Vasárnap reggel a Győri úton, egy autóbuszmegállóban találtak holtan egy férfit. Az ügyben halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének gyanújával indított eljárást ismeretlen tettes  ellen a Komárom-Esztergom megyei Rendőr-főkapitányság (KEMRFK) bűnügyi osztálya. Időközben ettől a helyszíntől  nem messze  újabb holtestet találtak, a Reguly Antal téren, ebben az ügyben is emberölés gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség. A nyomozók vizsgálják a két bűncselekmény közötti összefüggést.


  

Kettős gyilkosság Tatabányán - Őrizetben a 15 éves fiú - fotók: Kiss T. JózsefAlkalmanként dolgozott az egyik áldozat


Balatoni Ágnes az Utcai Szociális Segítők Egyesületének(USZSE) elnöke érdeklődésünkre elmondta: A Győri úton holtan talált férfi, aki 45-50 év körüli lehetett az "ügyfeleik" közé tartozott. Utoljára szerdán látták. Ő is úgy tudja idegenkezűség okozhatta a halálát. A férfi egyébként jól szituált volt, nem "tipikus"hajléktalannak nézett ki. Alkalmanként dolgozott is.


Egy arra járó hajléktalan kinézetű  ember  elmondta, ő ismerte a férfit, Tamásnak hívták. Úgy tudja brutális gyilkosság volt. Felhívta a figyelmünket, hogy nem messze innen, a Reguly Antal téren is holtan találtak egy embert, sajnos, már tudtuk ezt is. Egy éjszaka két ember is gyilkosság áldozata lett Tatabányán.


Nyugdíjas bányász a másik meggyilkolt férfi


A Reguly Antal térre érve  még nagyobb, népesebb rendőri jelenlét volt látható, a készenléti rendőrség, a KEMRFK mellett az ORFK szakemberei  is jelentős létszámban voltak jelen. A helyszínelők javában dolgoztak a bűntény helyszínén, lefedett sátor alatt. Munkájuk sikerén sok minden múlik. A bűntény "darabjait" igyekeznek összerakni. Az elkerített területre szigorú belépési tilalom volt. Itt, állítólag a pad mellett találták meg a holtestet, informátorunk szerint Bélának hívták, az illetőt nyugdíjas bányász volt.


22.45 - A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vétele mellett – folytat büntetőeljárást a tatabányai fiú ellen.


Április 30-án Tatabányán, egy 44 éves és egy 56 éves férfit találtak holtan. Az elsődleges orvosszakértői vélemény alapján bűncselekmények áldozatai lettek. A rendőrök nagy erőkkel megkezdték a nyomozati cselekmények végrehajtását, az elkövető azonosítása, felkutatása és elfogása érdekében. A rendőrök április 30-án 14 óra 55 perckor a lakcímén elfogták a tatabányai lakost, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével.


A 15 éves fiatalt előállították a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. Kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett az emberölések vonatkozásában. A nyomozók a gyanúsítottat őrizetbe vették és előterjesztést tettek az előzetes letartóztatásának indítványozására.


FRISS - A 15 éves tatabányai fiú elszámoltatása jelenleg folyamatban van - közölte a rendőrség vasárnap délután.


Április 30-án 5 óra 30 perckor Tatabányán, a Győri úton holtan találtak egy férfit. Szintén ezen a napon 8 óra 35 perckor a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába érkezett a bejelentés, hogy Tatabányán a Reguly Antal téren egy másik férfit is holtan találtak. Az elsődleges orvosszakértői vélemény alapján a két férfi bűncselekmény áldozata lett. A nyomozók emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen.


A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság nagy erőkkel megkezdte a nyomozati cselekmények végrehajtását, az elkövető azonosítása, felkutatása és elfogása érdekében. A rendőrök április 30-án 14 óra 55 perckor az emberölések kapcsán előállítottak egy 15 éves tatabányai lakost. A fiatal elszámoltatása jelenleg is folyamatban van - közölte a rendőrség.


Előzmények - Bűncselekmény áldozata lett egy 56 éves férfi, akinek a holttestét Tatabányán, a Reguly Antal téren találták meg vasárnap, az ügyben emberölés gyanúja miatt indult eljárás - közölte honlapján a rendőrség. Korábbak azt közölték, hogy a városban a Győri úton találtak holtan egy férfit, az ügyben halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya. A nyomozók vizsgálják a két bűncselekmény közötti összefüggést. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság mindkét ügyben nagy erőkkel megkezdte a nyomozást az elkövető vagy elkövetők azonosítása, felkutatása és elfogása érdekében.

Korábban - A rendőrség közleménye szerint halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya - közölte honlapján a rendőrség.Tudatták: vasárnap Tatabányán holtan találtak egy férfit, aki az elsődleges orvosszakértői vélemény alapján bűncselekmény áldozata lett. A rendőrök megkezdték a helyszíni szemlét, adatgyűjtést, tanúkutatást az elkövető azonosítása, felkutatása és elfogása érdekében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!