Komárom és környéke

2016.07.20. 10:46

Egyedül csellengett a kétéves Komáromban, Vivien talált rá

A családot megviselték a történtek, tanultak az esetből: a ház kapuját azóta kulcsra zárják.

Sárai Evelyn

Mint arról beszámoltunk, egy kisgyermekek felügyelet nélkül sétált az utcán Komáromban. A történet szerencsés véget ért, hiszen a rendőrök perceken belül megtalálták a kétéves fiúcska hozzátartozóit.


Arról, hogy egy gyermek céltalanul „bolyong" a sportcsarnok utcájában, [namelink name="Gulyás Vivien"] tett bejelentést. – Görkorcsolyával mentem munkába, amikor a Damjanich és a Czuczor Gergely utca kereszteződésében észrevettem a kisfiút, viszont nem láttam, hogy lenne valaki a közelében. Odamentem hozzá, hogy megkérdezzem, merre vannak a szülei, de a kisfiú csak aranyosan mosolygott rám. Felvettem és megkérdeztem azt is, hogy hol lakik, erre körbemutatott a Damjanich utcában. Becsöngettem a környező házakba, de sehonnan nem jött ki senki. Ekkor kicsit kétségbeestem, még az is megfordult a fejemben, hogy aki vigyázott a kisfiúra, esetleg rosszul lett. Felhívtam anyukámat, hogy mit tegyek, majd az ő tanácsára azonnal szóltam a rendőrségnek – emlékezett vissza a történtekre Gulyás Vivien, aki hozzátette, van két kisöccse, így egyértelmű volt számára, hogy segít a fiúcskának.

 

Gulyás Vivien azt mutatja, hogyan mutatott körbe a gyerkőc, amikor megkérdezte tőle, hogy hol lakik.

Gulyás Vivien azt mutatja, hogyan mutatott körbe a gyerkőc, amikor megkérdezte tőle, hogy hol lakik.


A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 13 óra 2 perckor érkezett a bejelentés, a járőrök ezt követően pillanatok alatt megérkeztek a helyszínre. Vivien átadta nekik a kis lurkót, aki végül mosolyogva rámutatott a ház bejárati kapujára, amit a család kutyája nyitott ki. Kiderült, a kétéves kisfiúra a dédnagyapja vigyázott, elég volt pár perc figyelmetlenség és a gyerkőc máris az utcán volt. 


– Komáromban nem gyakori a csellengés. Mindenkinek azt tanácsoljuk, hogy a kertkaput zárják be, a kulcsot pedig olyan helyre tegyék, ahol a gyermek nem éri el. Minden olyan tárgyat és eszközt is magasan helyezzenek el, ami sérülést okozhat, a medencéket, kerti tavakat kerítsék körbe – mondta [namelink name="Farkas 

Beatrix"] főtörzszászlós, a Komáromi Rendőrkapitányság rendészeti osztályának vasúti körzeti megbízottja, aki a kisfiút visszaadta hozzátartozóinak.


A csöppség ajándékot is kapott a rendőröktől, fényvisszaverő karkötőt, matricát, lufit és egy olyan DVD-t is, ami a gyermekek nyelvén a biztonságos közlekedésre hívja fel a figyelmet. Információink szerint a családot megviselték a történtek, az anyuka végszükségben bízta a dédnagypapára a kisfiút. Tanultak az esetből, a ház kapuját azóta kulcsra zárják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!