Komárom és környéke

2016.03.20. 13:26

Rendőri ellenőrzés a tatabányai éjszakában

A lakosság nyugalma és a fiatalok biztonsága érdekében ellenőrizték a tatabányai szórakozóhelyeket.

kisalfold.hu

A Tatabányai Rendőrkapitányság a szakhatósági társszervekkel közösen 2016. március 19-én éjszaka két helyi szórakozóhelyet ellenőrzött.


A rendőrök mellett a helyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, a Közterület Felügyelet munkatársai és polgárőrök vettek részt az akcióban.


Az ellenőrzés célja a termékek és szolgáltatások, valamint a foglalkoztatás biztonságának megteremtése, a súlyos jogsértő tevékenységet folytató munkáltatók kiszűrése, a fiatalok által látogatott, nagyobb tömegeket vonzó rendezvények biztonságának megteremtése volt.


A rendőrök a társhatósági munkatársak zavartalan munkavégzését biztosították, valamint kiemelt figyelmet fordítottak a kiskorúak alkohollal történő kiszolgálásának ellenőrzésére, illetve a vendéglátóipari egységek környékén több fiatalt igazoltattak.


A járőrök 21 óra 40 perckor Tatabányán, a Jedlik Ányos utcában ellenőriztek egy 28 éves helyi lakost. A férfi ruházatát átvizsgálták és kabátja zsebéből egy átlátszó tasakban tárolt, kábítószergyanús fehér színű port foglaltak le. A rendőrök a férfit a rendőrkapitányságra előállították, aki beismerte, hogy az „anyagból" korábban fogyasztott, ellene kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.Az „akció" ideje alatt a rendőrök három szabálysértési eljárást is kezdeményeztek. Átvételi elismervény ellenében elvettek egy 60 centiméter hosszúságú fából készült baseball ütőt egy 28 éves százhalombattai lakostól, valamint egy forgalomból kivont tehergépkocsi hatósági jelzéseit egy 24 éves tatabányai fiatalembertől.


A fokozott ellenőrzés alatt a rendőrök 252 gépkocsivezetőt szondáztattak negatív eredménnyel. A szabályokat betartó sofőröknek a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság munkatársai ajándékokat adtak - közölte a rendőrség vasárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!