Komárom és környéke

2016.02.24. 11:31

150 millió forint - a beruházás új eszközöket és kiszállító gépjárművet is hozott

Már gőzerővel folyik a munka a felújított vérellátóban. Tavaly 3500-an nyújtották karjukat az épületben, amelyet mintegy 150 millió forintból korszerűsítettek. Havonta 600 beteg és 400 kismama vércsoportvizsgálatát végzik el a laboratóriumban.

Kiss T. József


Nemrégiben uniós forrásból kívül-belül megújult a Tatabányai Területi Vérellátó, amely azóta gőzerővel működik. – Örülünk annak, hogy Óvárosban egy újabb épület szépült meg. Kerestük a lehetőséget, hogy a kórház kiszolgálását a legjobb módon oldjuk meg a vérellátás szempontjából. Ez sikerült, az épület jól illeszkedik a környezetbe, kellemes munkakörnyezetet nyújt az ott dolgozóknak – fogalmazott [namelink name="Schmidt Csaba"] polgármester.


– A tatabányai beruházást uniós forrás tette lehetővé, az országos vérellátó hárommilliárd forintot nyert épületeik megújítására, modernizálására – fogalmazott [namelink name="Jákó Kinga"], az OVSZ főigazgatója.

 

Kívül is megújult a vérellátó épülete. Nem lesz nehéz elfelejteni, milyen borzasztó állapotban volt.

 


– Szegeden és Pécsen két új épület készült el, s mintegy hétszázmillió forint maradvány keletkezett. Ezután nem volt kétséges az sem, hogy ebből a pénzből a tatabányai épületet kellett megújítanunk, hiszen borzasztó állapotban volt már. Ez összesen mintegy százötvenmillió forintba került. Az épület mellett új eszközöket, laboratóriumi felszereléseket és egy új kiszállító gépjárművet is kapott az itteni csapat – mondta [namelink name="Jákó Kinga"], az OVSZ főigazgatója.


Majdnem huszonöt százalék azoknak a száma, akik itt helyben nyújtják véradásra a karjukat. A régi kórház területétől elválasztva önálló vérellátó sziget jött létre itt, a Semmelweis út mellett. – Az 1964-ben épült vérellátóra alaposan ráfért a csinosítás. Méltó és szép helyen dolgozik most már a 31 fős kollektívánk. Tavaly 15 ezer 500-an adtak vért, ebből 3500-an itt, az épületben. Tehát majdnem huszonöt százalék azoknak a száma, akik itt helyben nyújtják véradásra a karjukat. A többi úgynevezett kiszállásos véradás – fogalmazott [namelink name="dr. Bercsényi Cecília"], a Tatabányai Területi Vérellátó Központ főorvosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!