Komárom és környéke

2015.09.30. 17:47

Okostanteremért versenyezhetnek az általános iskolák

A világ legnagyobb tanórája elnevezésű oktatási projekthez kapcsolódva az általános iskoláknak a szervezők olyan tudáspróbát is meghirdettek, amelynek egy digitális eszközökkel felszerelt okostanterem a fődíja - ismertette a verseny fővédnöke, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára szerdán Oroszlányban.

Czunyiné Bertalan Judit - aki a térség országgyűlési képviselője is - a sajtótájékoztató előtt nyílt órát tartott a Hunyadi Mátyás Általános Iskola 6/b. osztályának. A foglalkozáson a világ legnagyobb tanórája kezdeményezéshez kapcsolódva az ENSZ által meghirdetett globális célokról beszélgetett a diákokkal.


Az államtitkár elmondta, hogy szeptember utolsó hetében a projektben résztvevő iskolákban a világ minden részén olyan órákat tartanak, amelyeken a fenntartható fejlődést szolgáló és a Föld lakóinak legnagyobb problémáival foglalkozó célokat ismertetik meg a diákokkal. A világ legnagyobb tanórájához Magyarországon csaknem kétezer osztály csatlakozott.


Matolcsy Miklós, a PontVelem Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a kezdeményezést továbbgondolva országos tudáspróbát hirdetnek, amelyre felsősökből álló, háromtagú csapatok nevezhetnek egy segítő tanárral.


A fordulók felölelik a fenntarthatóság, a környezetvédelem, a sport és az információs technológia témaköreit, illeszkedve a 21. század kérdéseihez. A verseny három online fordulóból és egy döntőből áll, ahova a hét legjobb csapat jut be. A vetélkedő fődíja egy csaknem tízmillió forint értékű eszközcsomag, amelyből egy digitális eszközökkel felszerelt tanteremet lehet kialakítani - ismertette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!