Komárom és környéke

2015.09.26. 09:17

Évekre lecsukhatják Lagzi Lajcsit

A mulatós zene királyának jelen állás szerint igen rosszak a kilátásai. 30 milliós kárt okozó lopás és vesztegetés a gyanú, hosszú börtönévek várhatnak rá.

Jelen állás szerint igen rosszak a kilátásai a csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezett, 30 milliós kárt okozó lopással és vesztegetéssel gyanúsított Galambos Lajosnak.

A Bors megkeresésére az ügytől független jogász, dr. Magyar György úgy nyilatkozott: lopás esetében 5 és 50 millió forint között jelentős értékről beszélhetünk, amely alapesetben 1–5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Abban az esetben azonban, amennyiben bizonyítást nyerne, hogy az elkövetők bűnszövetségben vagy üzletszerűen követték el cselekedetüket, akár 8 év szabadságvesztés is kiszabható.

A vesztegetés büntetőjogi minősítése független attól, hogy milyen összeggel, vagy akár csak egy ajándéktárgy­gyal kíván valaki jogosulatlan előnyhöz jutni.


Alapesetben 3 év szabadságvesztéssel büntetendő a vesztegető, de súlyosabb, minősített esetekben itt is akár 8 év szabadságvesztés szabható ki.

A hatóságok elrendelhetnek zárolást, amelynek célja az, hogy a terhelt esetleges jogerős elítélése esetén a kár megtéríthető legyen, ez jelentős értékre elkövetett vagyon elleni bűncselekményeknél általános gyakorlat.

Lajcsi most egy többszemélyes zárka lakója, egyelőre csak az ügyvédje látogathatja, még nincs engedélyezett kapcso­lattartója. Naponta háromszor étkezhet, hetente egyszer zu­hanyozhat. A zárkájában min­den­nap van lehetősége meleg vi­zes mosdásra.

Bár csütörtökön még közlékeny volt a sajtóval, a rendőrség­gel egyelőre nem működik együtt. Kihallgatásán megtagadta a vallomástételt. A gyanúsítás ellen azonban panaszt jelentett be, az előzetes letartóztatás elrendeléséről szóló döntés ellen is fellebbezett.

Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!