Komárom és környéke

2015.07.01. 10:52

Ruhák, sisakok Traunsteinből

A Tárkányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület a németországi Traunsteinből kapott felszerelést a bakonyoszlopi lánglovagok közbenjárásával nemrégiben. Ahogyan Riklik László parancsnokhelyettes fogalmazott, az adományt, ami hozzájuk érkezett, közel egymillió forintból tudták volna beszerezni.

Gecsei Ádám


„Zircen megkerestük Hédl Józsefet, aki a helyi német nemzetiségi önkormányzat elnöke. Ő szokott behozni Németországból tűzoltó-felszereléseket. A segítségét kértük" – fogalmazott a tárkányi [namelink name="Riklik László"] tűzoltóparancsnok-helyettes, aki hozzátette, hogy a Bakonyoszlopi Önkéntes Tűzoltó Egyesület július elején kap Traunsteinből egy gépjárműfecskendőt. „A bakonyoszlopiak segítségével kaptuk meg ezeket a felszereléseket, azaz tíz bevetési ruhát és hat sisakot. Ha mindezeket használtan vásárolnánk meg, a ruha darabja harminc- és ötvenezer forint között mozogna, viszont újan 241 ezer forint lenne egy garnitúra" – folytatta a parancsnokhelyettes. Idén a tárkányi önkéntesek Franciaországból is kaptak adományként felszerelést, köszönhetően a császáriak közbenjárásának.

Egy bevetési ruha használtan minimum harmincezer forint, a tárkányiak most kaptak tízet, emelte ki Riklik László.

Egy bevetési ruha használtan minimum harmincezer forint, a tárkányiak most kaptak tízet, emelte ki Riklik László.

A tárkányi önkéntesek álma, hogy az 1974-es Zuk típusú tűzoltóautójukat lecseréljék, ami jelen állás szerint úgy tűnik, sikerülhet. „Bakonyoszlopon találkoztunk mi is az adományozó németekkel, s megmutattuk nekik a technikánkat. Nem is tudták, hogy létezik ilyen autó. Azt ígérték, hogy mikor július negyedikén jönnek újra Magyarországra, akkor megmondják, hogy miként tudnak segíteni az autóbeszerzéssel" – tette hozzá Riklik László. „Ha veszünk új autót, akkor az önkormányzat 650 ezer forinttal járul hozzá a vásárláshoz. Nekünk közel egymillió forintunk van rá" – folytatta a parancsokhelyettes.
Nemrégiben [namelink name="Futó Lajos"] helyét [namelink name="Balázs Zoltán"] vette át az elnöki székben az egyesületben. Erre azért volt szükség, mert Futó Lajos a megyei szövetség elnöke is, s így összeférhetetlenség miatt nem tudná aláírni a tárkányiak beadott pályázatát.

Czingiszer Tibor (jobbra) adta át Riklik Lászlónak a felszereléseket.

Czingiszer Tibor (jobbra) adta át Riklik Lászlónak a felszereléseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!