Komárom és környéke

2015.07.31. 12:38

Kimentette a babát a tűzforró autóból a tatai rendőrnő

Szegény kisbaba úgy izzadt, mintha egy vödör vízzel öntötték volna le - mondta Berényi Orsolya törzsőrmester. A készenléri rendőrök tonfával törték be az autó ablakát.

Kiss T. József


Kánikula volt. Az egyik tatai utcában parkoló autóban pedig legalább hatvan fok. A mindössze nyolc hónapos kislány elkeseredett sírására egy járókelő figyelt fel.

– A segélyhívóra délután négy órakor érkezett a jelzés. A bejelentő azt mondta, hogy a csecsemő be van zárva és az ajtót nem tudják kinyitni. A pici nagyon sírt, amikor odaérkeztünk a kollégámmal, Lázár Márk őrmesterrel – mondta a Kisalföldnek Berényi Orsolya, a Tatai Rendőrkapitányság törzsőrmestere.

A készenléti rendőrök tonfával betörték a gépjármű jobb első ablakát és kiemelték a gyermeket a tűzforró autóból. Bár nem esett baja, mentőt hívtak hozzá.

 Berényi Orsolya, a Tatai Rendőrkapitányság törzsőrmestere

Berényi Orsolya, a Tatai Rendőrkapitányság törzsőrmestere

– A mentők kórházba vitték a kisbabát megfigyelésre – mondta Berényi Orsolya.

Az eset szerencsésen zárult, köszönhetően a járókelők éberségének, a rendőrök higgadtságának, gyors cselekedetének és a mentőknek, akik szintén gyorsan a helyszínre értek.

Berényi Orsolya törzsőrmesternek egyébként nem ez volt az első életmentő akciója.

Tavasszal egy tatai tűzesetnél segített kimenekíteni egy lakásból több embert. A Kisalföld úgy értesült, hogy az édesanya ellen nem indult eljárás.

Nincs még vége a nyárnak
A hét végén visszatér a kánikula. Fontos, hogy a parkoló gépjárműben soha ne hagyjuk ott gyermekünket. Házi kedvenceinkre is veszélyes a hőség, a napon pár perc is végzetessé válhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!