Komárom és környéke

2014.07.14. 16:10

Éneklős, táncolós koncertet ígér a Magna Cum Laude

A zenekart fellépésekről, tervekről, kikapcsolódásról kérdeztük.

kisalfold.hu


A Kisalföld napilap és az Árkád Győr szervezésében a Festival 4 You éppen a fesztiválidőszak közepén, július 18-án és 19-én várja az érdeklődőket, egy igazán különleges helyszínen, a történelmi múltú Monostori Erődben. A komplex jelző nem csak a zenei felhozatal színes voltára, hanem a további programok változatosságára is utal.

Az idén első – de a szervezők reményei szerint nem az utolsó – alkalommal megrendezett esemény nem titkolt célja, hogy a zene mellett hangsúlyozza a mozgás, az egészséges életmód és a családi kikapcsolódás fontosságát is, mindezt olyan árakon, amelyek megfizethetőek mindenki számára. Így például ingyenesen utazhatnak majd a látogatók a fesztivál területére a kisvonattal, kedvezményesen taxival, valamint a rendezvény területén belül is számos program díjmentes lesz majd, a vidám -és kalandparktól kezdve a vízi focin és a floor ball-on át az egészségügyi tanácsadásokig és szűrésekig.

Nem csak a szervezők, de a fellépők is fontosnak tartják, hogy a kikapcsolódás minél teljesebb körű legyen, s nincs ezzel másként a pénteki nap nagyágyúja, a Magna Cum Laude sem. A zenekart fellépésekről, tervekről, kikapcsolódásról kérdeztük.


- Tombol a fesztiválidőszak, ti is túl vagytok már több mint 10 bulin a szezon kezdete óta, milyen eddig 2014 nyara?

- Igen izgalmas év ez számunkra, hisz idén 15 éves a zenekar. Ebben a jubileumi évben rengeteg még a feladatunk, úgyhogy a nyár a munkával telik. Ápoljuk a rajongókkal a kapcsolatot, de próbálunk kevesebb, de annál jobb koncertet adni. Közben az új dalok is születnek. Nagyon dolgozunk az új albumon és az év végi nagykoncerten, szóval elég dolgos ez a nyár.

- Mindeközben ismét beiktatjátok a nyári akusztikus koncertsorozatot is. Jó időnként megpihenni a nagy pörgés közepette?

- Szeretjük ezeket az akusztikus koncerteket, mert ezek igazán bensőséges, családias bulik, ahol azon túl, hogy nagyon finoman muzsikálunk, a közönséggel a kapcsolatunk is bensőségesebb. Ebből a fajta koncertből azért tényleg csak néhány van, és az idén is különleges helyeken. Egy Magna koncert azért elsősorban egy nagy éneklős, táncolós buli. Komáromba is azt ígérjük.

- A Festival 4 You a zene mellett nagy figyelmet fordít az egészségre és a családi programokra is. Ti hogyan egyeztetitek össze ezek a dolgokat a zenéléssel?

- Minden évben a nyár elején tartunk egy kis szünetet, időt hagyva a családi pihenésekre. A zenekarban is van egy családunk, ez a Magna Club Laude rajongói közösség. Minden évben megrendezzük a Magna Tábort, ahol a klubtagokkal töltünk pár napot. Idén a tokaji borvidékre Mádra várjuk a táborlakókat egy kis szüretelős, gasztrós együttlétre, ahol majd sokat túrázunk, focizunk, csónakázunk…és hát mulatunk.

- Pénteken este fél 10-kor játszotok az Erődben, mikor érkeztek a Festival 4 You-ra?

Általában szeretünk órákkal a koncertünk előtt megérkezni, beszívni a helyi levegőt, átszellemülni a helyi hangulatra. Ilyenkor szívesen belenézünk mások muzsikáiba…hogy mozgásformák? azt majd meglátjuk.

További részletek a www.festival4you.hu  és a www.kisalfold.hu  weboldalon találhatnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!