kkv pályázz!

2015.02.17. 13:09

Február 13-án megkaptuk a zöld jelzést! Pályázatok hamarosan!

6 000 milliárd forintnyi támogatás folyósítását rendelte el Magyarország számára az Európai Bizottság. Az összeget öt gazdasági területen költhetjük el.

2015. február 13-án Brüsszel több, mint húsz milliárd eurónyi fejlesztési pénznek engedett utat az Európai Bizottság, amely öt magyar operatív programot hagyott jóvá a 2014-2020-as időszakra!

A pénzt 2020-ig folyósítják, az állam öt fejlesztési területen használhatja fel őket:

- gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (7,73 milliárd)

- terület- és településfejlesztési OP (3.97 milliárd)

- versenyképes Közép-Magyarország OP (927 millió)

- integrált közlekedésfejlesztési és a környezeti és energiahatékonysági OP-k (összesen 6,5 milliárd)

A programokra kapott támogatást az államnak önrésszel is ki kell egészíteni, így a programokra több pénz jut, mint amennyit az Európai Bizottság jóváhagy.

Néhány pályázati lehetőség már meg is nyílt, de ezek egyet kivéve intézményi támogatások.

A „Versenyképes IKT szektor fejlesztése” című (GOP-2015-3.3.4 kódszámú) pályázati felhívás azok számára lehet segítség, akik – „58.2 Szoftverkiadás” - 261 Távközlés” – „62 Információ technológiai szolgáltatás” – „63 Információs szolgáltatás” – tevékenységi kör valamelyikével rendelkeznek. Részletek www.palyazat.gov.hu oldalon.

A 2014-2020-as uniós pályázati ciklus első felhívásai a tervek szerint márciusban jelennek meg. A Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára azt hangsúlyozta, hogy a pályázati felhívások indulásának előfeltétele, hogy monitoring bizottságok alakuljanak. Ezeket a szaktárcáknál működő irányító hatóságok állítják fel, elnöküket pedig a miniszterelnök nevezi ki. Ezek a bizottságok tárgyalják meg a felhívásokat, és a döntések alapján kialakuló idei egész éves pályázati menetrend az ún. éves fejlesztési keretekből derül majd ki.

HOLLÁDI Henriett

Pályázati Szakértő

30/773-9859

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!