kkv pályázz!

2014.02.27. 11:33

Pályázatok 2014-2020

Mire számíthatunk az elkövetkező években? Nagy változásokra és bőséges támogatásokra biztosan!

 

2014-2020 között hazánk közel 6 ezer milliárd Forintból gazdálkodhat.

Fontos újdonság, hogy míg 2007-13-ban 14+1 nagy operatív program (OP) futott, addig 2014-2020-ban 7+2 OP lesz. Kevesebb pályázatot támogatnak tehát, de azok a tervek szerint koncentráltabbak, integráltabbak és programalapúak lesznek. Újítás az is, hogy a következő hétéves ciklusban a mostaninál sokkal nagyobb arányban lesznek visszatérítendő támogatások. Ezek a beruházások költségeinek finanszírozásában nyújtanak majd jelentős segítséget azoknak, akiknek gondot jelent a teljes összeg előfinanszírozása addig, míg a támogatás utólag megérkezik.

Változik az intézményrendszer is. 2014. január 1-jétől megszűnik a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, a regionális fejlesztési ügynökségek a megyei központ, a közreműködő szervezetek pedig a szaktárcák irányítása alá kerülnek.

A legnépszerűbb, vállalkozásfejlesztési célokat támogató Programok a piros színnel jelöltek lesznek.

A források 60 százalékát gazdaságfejlesztésre szeretné fordítani Magyarország. A kis- és közepes vállalkozások versenyképességének javítására több mint 1100 milliárd forintot fordítana a kormány.

A tervek szerint minden vállalkozás, életciklustól függetlenül (induló, működő, hanyatló) számára lesz majd lehetőség a fejlesztésre. A nagy sláger ebben az időszakban is a klasszikus eszközbeszerzés, ingatlanfejlesztés-bővítés lesz, de ezen kívül nagy hangsúlyt fektetnek a szokásos fejlesztések innovatív elképzelésekkel való párosításának támogatására is.

Programok fő célja:

- foglalkoztatás növelése munkahelyteremtéssel és megőrzéssel

- a munkavégzéshez szükséges tudás fejlesztése

- a munkakörülmények javítása, bővítése, fejlesztése

- technológiai fejlesztés, innováció támogatása

- megújuló energiák fokozottabb használatának támogatása

- hulladék és káros anyag kibocsátás csökkentését célzó fejlesztések támogatása

- területi fejlesztések, logisztikai fejlesztések támogatása

- vidék felzárkóztatása

Kiemelt vállalkozói célcsoportok differenciált gazdaságfejlesztése:

- Vállalkozások életszakasz szerinti fejlesztése (kezdő, növekvő, érett vagy hanyatló életszakaszban lévő vállalkozások számára szabott speciális programok)

- Vállalkozások speciális élethelyzet szerinti fejlesztése (pl. beszállítóvá válni akarók, külpiacra kilépők, klaszterbe, hálózatba belépő, külső befektetőtársat befogadó vállalkozások)

 

FONTOS!

Valószínűleg rövid beadási határidőkre számíthatunk, ezért az kerül előnybe, aki egy jól előkészített projekttel a fiókban várja a pályázatok kiírását. Az előkészületekkel kapcsolatban mindenki vegye fel a kapcsolatot pályázati tanácsadójával!

 

HOLLÁDI Henriett

Pályázati Szakértő

30/773-9859

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!