kkv pályázz!

2013.06.19. 14:35

Támogatás Kamarai tagoknak!

A rendezett kamarai tagságú mikro- és kisvállalkozások kaphatnak vissza nem térítendő támogatást kis értékű tárgyi eszköz beszerzésére!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályázatot hirdet a kamarai tagok kis értékű tárgyi eszköz beszerzésének 2013. évi vissza nem térítendő támogatására.

A Támogatás keretösszege:

I. ütem 5 000 000,- Ft

Értelmező rendelkezések:

Kis értékű tárgyi eszköznek az az eszköz minősül, ahol az eszköz egységára nem éri el a 100.000 Ft-ot. Abban az esetben, ha a vállalkozás jogosult az előzetesen felszámított általános forgalmi adó levonására, akkor az eszköz nettó értéke, ha nem jogosult az előzetesen felszámított általános forgalmi adó levonására, akkor az eszköz bruttó értéke nem érheti el a 100 000,- Ft-ot.

Kisvállalkozásnak az a vállalkozás minősül, amely 50 főnél kevesebb személyt foglalkoztat, és amelynek éves forgalma és/vagy mérlegfőösszege nem haladja meg a 10 millió eurót.

Mikro vállalkozásnak az a vállalkozás minősül, amely 10 főnél kevesebb személyt foglalkoztat, és amelynek éves forgalma és/vagy mérlegfőösszege nem haladja meg a 2 millió eurót.

Az euróban meghatározott összegek forintra történő átszámításakor a Magyar Nemzeti Bank által megállapított, a vállalkozás üzleti évének lezárásakor érvényes deviza középárfolyamot kell alkalmazni.

I. Általános feltételek:

 A támogatást a Mikro- és Kisvállalkozó Kamarai Tagok vehetik igénybe.

 A támogatás igénylésének módja:

A vállalkozás a mellékelt Adatlap kitöltésével és egy maximum A4-es oldal terjedelmű rövid szöveges leírás – külön kiemelve, hogy mi indokolta az adott eszköz beszerzését - kamara részére történő megküldésével igényelheti a támogatást.

Az adatlaphoz csatolni kell az eszköz beszerzésről a vállalkozás nevére kiállított számla másolat, vállalkozó által hitelesített példányát, átutalásos számla esetén a kifizetést igazoló banki kivonat másolat, vállalkozó által hitelesített példányát is.

 A támogatás feltételei:

Rendezett kamarai tagság, és rendezett kamarai hozzájárulás.

A támogatott vállalja, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál a kamarai tagságát 2014. január 1-től legalább annyi időre fenntartja, amennyi idő alatt a befizetett tagdíja eléri az által igénybe vett támogatás összegét.

Korábbi évben elnyert támogatás esetén a támogatási összegek összeadódnak, és a tagsági viszony fenntartásának időtartamát ennek figyelembevételével kell megállapítani.

A kamarai tagságnak a fenntartási időszak alatt történő megszűnése esetén a támogatási összeget időarányosan vissza kell fizetni a támogatónak.

A támogatási összeg határai:

Az igénybe vehető támogatási összeg felső határát a befizetett tagdíj nagysága határozza meg.

Az igénybe vehető támogatási összeg felső határa a 2012. évi tagdíj ötszöröse, 2013. évben belépő kamarai tag esetén az éves tagdíj ötszöröse. Az igényelhető legalacsonyabb összeg 10 ezer forint.

A 2012. évi Gazdaságfejlesztési Program keretében pályázatot benyújtó, és támogatásban részesült vállalkozások esetében, megállapításra kerül a 2012. évi tagdíj alapján elnyerhető támogatás összege, amelyet csökkent a 2012. évben már elnyert és folyósított támogatási összeg.

A támogatási igény befogadására az igénylés időbeli sorrendjében kerül sor a rendelkezésre szolgáló keretösszeg erejéig.

A támogatást a kamara utólag, a pályázat elbírálását követően folyósítja az adatlapon feltüntetett bankszámlaszámra.

A jelentkezési határidő: Folyamatosan a pályázat közzétételétől mindaddig, amíg a támogatási keretösszeg rendelkezésre áll, de legkésőbb 2013. november 30.-ig.

 

A támogatási összeg utalásának határideje: A 2013. évi (számla kelte: 2013.01.01 – 2013.11.30.) adatlap és a kifizetést igazoló hiánytalanul beküldött dokumentumok alapján, a kamarai döntést követő 15 banki napon belül.

 

Cím: Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara,

9021 Győr, Szt. István u. 10/a.

 

Bővebb információ: Kereskedelmi és Iparkamara Ügyfélszolgálata - 96/520-202

www.gymskik.hu              [email protected]

 

Holládi Henriett

Pályázati Szakértő

30/773-9859

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!