kkv pályázz!

2012.12.21. 09:49

Újabb 95 milliárd forint támogatási forrásról döntöttek

Újabb, mintegy 95 milliárd forintos támogatási forrásról született döntés, a pályázati pénzek legnagyobb része állattartó telepek korszerűsítésére fordítható - közölte Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Támogatási pénzhez juthatnak azok, akik mikrovállalkozásaikat kívánják fejleszteni, e területen a kötelezettségvállalás összege 7,4-7,6 milliárd forint körül mozog. A vidéki turisztikai tevékenységek ösztönzésének támogatására mintegy 5,2 milliárd forint áll rendelkezésre.

 A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a hónap elején kezdte meg az agrár-környezetgazdálkodási (AKG) támogatások kifizetését, eddig összesen mintegy 32,5 milliárd forintot fizettek ki a gazdálkodóknak - közölte a miniszter.

 

Palkovics Péter, az MVH elnöke arról beszélt, hogy az AKG mellett elindultak a kifizetések a kedvezőtlen adottságú területek, valamint a Natura 2000 gyepterületek támogatására is. Eddig mindkét jogcímre 200-200 millió forintot fizettek ki. Az elnök jelezte: a falumegújítási pályázati jogcímre eddig mintegy 20 milliárd forint forrásigényű kérelem érkezett, míg a vidéki örökség megújítása körébe tartozó projektekre összesen mintegy 11,6 milliárd forintnyi igényt nyújtottak be.

 

Mind a támogatások odaítélése, mind a kifizetési kérelmek esetében jelentősen csökkent a döntéshozatal ideje. Az MVH 2010 közepétől ez év november végéig összesen mintegy 1328 milliárd forint támogatási forrást fizetett ki. Mindez megalapozza, hogy a programban rendelkezésre álló teljes forrás lekötése 2013-ban biztosítható legyen - közölte Palkovics Péter.

Holládi Henriett

Pályázati szakértő

30/773-9859

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!