Diákolimpia

2022.05.10. 10:00

Megyei sakkdöntőnek adott otthont Csorna

Április elején rendezték meg a megyei sakk diákolimpiai döntőt Csornán.

Munkatársunktól

Molnár Liza Dorottya, Stipta Róza Rebeka, Horváth Réka, Tóth Hédi Anna és Busznyák Dóra a díjkiosztón. A lányok úgynevezett értékszámos - profi - versenyzők. Ezen a megmérettetésen mind az öten első helyen végeztek korcsoportjukban. Fotó: Horváth István

– A város először szolgált helyszínéül a rendezvénynek, és tökéletes házigazdának bizonyult – fogalmazott Lamik János, a megyei szövetség elnöke. – A rendezvény talán az elmúlt évek legjobban sikerült versenye volt abból a szempontból, hogy minden időrendi sorrendet sikerült tartanunk, és a megyében tevékenykedő egyesületek képviselői együtt tudtak működni azon cél érdekében, hogy a gyerekek a lehető legpozitívabb élményekkel térjenek haza. Minden gyermek kapott egy kis ajándékot, és egy köszönő emléklapot – tette hozzá Lamik János.

Az eseményt Családi János képviselő nyitotta meg, felszólalt még Lamik János és Herman Antal, a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola igazgatója.

Megyei bajnokok lettek s továbbjutottak az országos döntőbe: Fekete Kitti (Sopron), Fekete Kristóf (Sopron) Illés-Nagy Nóra (Győrszentiván), Pápai Máté (Győr), Brieber Dorottyam (Lövő), Makári Bence (Kapuvár), Tóth Hédi Anna (Sopron), Pető Zsolt (Csorna), Bérczi Bíbor Anna (Jánossomorja), Pálfi Szabolcs (Győr), Busznyák Dóra (Sopron), Réti Boldizsár Tibor (Sopron), Horváth Réka (Mosonmagyaróvár), Vasenszky Zoltán György (Győr), Farkas Virág (Mosonmagyaróvár), Csontos Áron (Sopron), Stipta Róza Rebeka (Sopron), Börzsei András (Győr), Molnár Liza Dorottya (Győr).
 

Címkék#Csorna#sakk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában