Bértárgyalás

2022.03.11. 06:50

A fizetési igény fontos kérdés

A munkaszerződés feltételeinek egyeztetése során egyik legfontosabb kérdés a bérezés lesz. A vállalat már az állás meghirdetésekor dönt arról, hogy a leendő munkatárs bére mely összeghatárok között mozoghat. Ezt a sávot elsősorban a vállalat belső bérpolitikája és a munkaerőpiac határozza meg.

Szabó Csilla

Illusztráció - Dreamstime

A fizetési igényről akkor tárgyalhatunk, ha a döntés már megszületett arról, hogy minket választottak. Rádi Lujza HR és munkajogi tanácsadó felhívta a figyelmet arra, hogy a bérezést korábban szóba hozni a pályázó részéről nem helyes lépés. Aki sikeresen túljutott a kiválasztási procedúrán, és állásajánlatot kapott, az már bizonyította, hogy ő a megfelelő személy a pozíció betöltésére. Ezzel bizonyos keretek között lehetőséget teremtett arra, hogy tárgyaljon a szerződése feltételeiről. 

 

A bértárgyalásra ugyanúgy készüljünk fel, mint a korábbi interjúra. Előre döntsük el, hogy milyen bérigényünk lesz, amit a leendő munkáltatóval közölni fogunk. Határozzuk meg magunkban a legalacsonyabb összeget, amiért még szívesen elvállaljuk a feladatot, és azt is, hogy melyik ajánlat az, aminél kérdés nélkül aláírjuk a szerződést. A HR-es azt is meg fogja kérdezni, hogy mennyi a mostani jövedelmünk. Ne rontsuk a hitelességünket azzal, hogy többet vagy kevesebbet mondunk a valóságnál, hiszen néhány nap múlva a kiállított igazolásainkból jó eséllyel látni fogják az igazságot.

Amennyiben a bérigényünk nem irreális, akkor a leendő munkáltató meg fogja találni a módját, hogy ahhoz közelítő ajánlatot adjon. A legtöbb vállalat nem csak alapbért biztosít, ezért kérjünk pontos információt, vegyük azt figyelembe és a teljes javadalmazási csomagról tárgyaljunk. Például jó, ha rákérdezünk, hogy mit tartalmaz a cafeteria és milyen egyéb juttatásokat (autó, telefon, latop, munkaruházat stb.) kínál a cég. A teljes javadalmazás ismeretében már könnyebb döntést hozni. Ha az ajánlat nem éri el a minimálisan elvártat, úgy ne fogadjuk el a szerződést, udvariasan köszönjük meg az eddigi munkát és távozzunk. Olyan bért fogadjunk el, ami megfelel az előzetesen eldöntött igényeinknek. Ha pályakezdő valaki, az első bérajánlatot akkor sem kötelező elfogadni, de mindenképpen érdemes mérlegelni azt, hogy mi minden pozitív az ajánlott állásnál, és mi mindent tanulhat kezdőként az adott munkakörben. Ha további, a meglévőnél újabb szaktudással gazdagít, akkor lehet, hogy az alapos mérlegelés után érdemes kompromisszumot kötni, és elfogadni az ajánlott, esetlegesen csekélyebb bérezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában