Ünnep

2021.12.04. 10:19

Úti célok, ahol minden a karácsonyról szól

Járt már a szentendrei Hubay Házban vagy a geresdlaki Mézeskalács faluban? Hallott már Karácsonyországról vagy Karácsonyfalváról? Érdekli, hol élhet a Mikulás vagy miképpen fest egy Swarovksi kristály díszes fenyőfa? A teljesség igénye nélkül kínálunk úti célokat, amelyek még örömtelibbé tehetik az ünnepvárást.

KSZ

Hubay Ház – Karácsony Múzeum, Szentendre

Bercsényi u. 1.

A Hubay Ház Karácsony Kiállítás és Üzlet, más néven Karácsony múzeum Szentendre egyik legérdekesebb látnivalója, annál is inkább, mert a karácsony témáját felölelő kiállítóhely és bolt minden évszakban nyitott kapuval várja az érdeklődőket. A főtértől csupán néhány lépésre fekvő épületben olyan ünnepi hangulat vár a legmelegebb nyári napokon is, hogy azoknak különösen érdemes felkeresni a helyet, akik kedvelik a rendhagyó programokat, vagy igazi karácsonyimádók.

Illusztráció

 

Karácsonyház, Gödöllő

Szabadság út 2.

22 éve minden évben novemberben nyitja meg kapuit a Karácsonyház, ami az utóbbi években egyedi és különleges hangulatú karácsonyi trendbemutatóvá és vásárrá nőtte ki magát. Évente több tízezer látogató érkezik Gödöllőre.

Mézeskalács falu kiállítás, Geresdlak

Hunyadi utca 30.

A geresdlaki Mézeskalácsfalu kiállítás advent első vasárnapjától egészen tavaszig látogatható. A 110 elemet számláló kiállítást már 12 éve rendezik meg minden évben. A Mézeskalácsfalu Geresdlak házait, templomait, utcáit, lakóit elevenítik meg – mindezt mézeskalácsból. A kiállítás elemei összesen 45 kiló lisztből, 20 kiló cukorból, 7 kiló mézből, 100 tojásból, fahéjból, margarinból és szódabikarbónából épültek.

Karácsonyország, Pécs

Pécs Pláza

Ahol az álom válik! Látványosságból nincs hiány: láthatnak eredeti Swarovksi kristály díszes karácsonyfát, megtekinthetik a a legújabb karácsonyfa trendeket, többek között megnézhetik az ország egyik legnagyobb élethű Betlehemét és saját adventi koszorút is készíthetnek!

Karácsonyfalva, Csongrád-Bokros

Bokros u. 2/a

Bekukkanthatsz a Mikulás mesebeli kiskunyhójába és megnézheted, hogy hol hajtja álomra a fejét, amikor éppen nem a manókkal van úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában