Advent

2021.11.25. 09:54

Karácsonyi és adventi vásárok

Közeleg a karácsony és egyre több városban nyitják meg az adventi vásárok kapuit, hogy ezzel is segítsék az ünnepre való ráhangolódást, fokozva a várakozás örömét. A friss kalács és a fűszeres, forralt bor illatú utcákon esténként nagyon hangulatos barangolni. Összeállításunkban adventi és karácsonyi vásárokat gyűjtöttük össze, ahova higgyék el, érdemes ellátogatni!

KSZ

 

Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár

2021. november 19 – december 31.

Budapest, Vörösmarty Tér

Újra kigyúlnak az ünnepi fények a Vörösmarty Téren, ahol is egyedülálló, ünnepi fényfestéssel készülnek a szervezők többek között.

Adventi Ünnep a Bazilikánál

2021. november 19-december 29.

Budapest, Szent István tér

Idén újra a régi formájában tér vissza a Bazilikánál az adventi hangulat – a szervezők minden napra remek programokat ígérnek, hogy át tudják adni a karácsonyi ünnepkör üzeneteit és hangulatát.

Pécsi Adventi Vásár 2021. Kézműves és Mesevásár

2021. november 26 – december 24.

Pécs, Széchenyi tér

Mesék, ízek, illatok, közös élmények és meghitt hangulatok jellemzik a Pécsi Adventi Vásárt! Az adventi időszakban a családok felkereshetik a Mikulás házát, esténként pedig együtt várhatják a karácsonyi varázslatot miközben vasárnaponként közösen meggyújtják a gyertyákat.

Szegedi Advent 2021. Szegedi Karácsonyi Hetek

2021. november 26.- december 24.

Szeged, Dóm tér, Dugonics tér, Klauzál tér, Széchenyi tér.

Ami összehoz és elvarázsol: számtalan érdekességgel és karácsonyi ajándék ötlettel, forralt borokkal, kürtőskaláccsal és gasztro-különlegességekkel várják a látogatókat.

Advent Győr 2021

2021. november.26. – december.31.

Győr, Széchenyi tér

Idén is ünnepi fénybe öltözik Győr városa! A Széchenyi tér gyönyörű kivilágítással és rengeteg szórakoztató lehetőséggel várja az érdeklődőket.

Advent Egerben

2021. november 27. – 2022. január 01.

Eger, Dobó tér, a Gárdonyi tér, a Végvári vitézek tere és a Vár.

Csillogó fényekkel, csodálatos díszletekkel, programokkal és igazi karácsonyi hangulattal várnak mindenkit.

Debreceni Adventi Vásár

2021.november 26. – december 23.

Debrecen, Kossuth tér, Rózsa utca, a Csapó utca, a Dósa nádor tér és a Piac utca 1-3. előtti tér.

Idén egy új, nagyobb területen kap helyet a vásár: közel 100 vásáros várja a látogatókat karácsonyra kézműves termékekkel és szívmelengető finomságokkal.

Advent Miskolc

2021. november 28 –tól

Miskolc, belváros, Szent István tér.

Miskolc belvárosa ünnepi fényben várja a látogatókat. A Szent István téren többek között karácsonyi házi süteményeket, finom ételeket és forró italokat kóstolhatnak, valamint kipróbálhatják a mézeskalács házikóra hasonlító adventi villamost is.

Adventi Forgatag Nyíregyháza

Nyíregyháza, Kossuth téren

2021. november 28-tól

Színes programokkal, koncertekkel, kézműves termékekkel és gyermekprogramokkal várják az idelátogatókat, ezzel is segítve az ünnepre hangolódást.

Adventi Vásár 2021

Veszprém, Óváros tér

2021.november 25-től

Adventi fények, ízek és illatok kavalkádja, koncertek, gasztroélmények és kézműves termékek várják az Óváros térre látogatókat a négy adventi hétvégén, csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában