Kisalföld konyhája
2009.06.09. 10:35
Szegedi tarhonyafőzelék
Hozzávalók:
20 dkg tarhonya
50 dkg burgonya
4 db zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
6 evőkanál olaj
só
1 kiskanál pirospaprika
A megtisztított, apróra vagdalt hagymát az olajban üvegesre pároljuk, megszórjuk a pirospaprikával és azonnal felengedjük egy liter vízzel. Ha felforrt, belekeverjük a tarhonyát, megsózzuk, majd rákarikázzuk a meghámozott burgonyát és végül a kicsumázott zöldpaprikát. Megsózzuk és lefedve kis lángon fél óra alatt puhára főzzük.
Csapó Ernőné
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre