Kisalföld konyhája

2009.06.09. 10:54

Rózsaszín habos sütemény

Hozzávalók:

Tészta:
6 tojás
15 dkg porcukor
3 csomag puncsízű pudingpor
1 csomag vaníliás pudingpor
1 mk. sütőpor (a pudingporokhoz)

Krém:
2,5 dl tej
2 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
2 ek. liszt
10 dkg cukrozott margarin

Ezt sűrű péppé főzzük, ha kihűlt, a cukrozott margarinnal habosra keverjük. Hab: 4 tojásfehérje 20 dkg porcukor Ezt vízgőz felett kb. 10-15 percig kemény habbá verjük.

A tojásfehérjéket egy nagyobb edényben vízgőz felett kézi habverővel kb. 10 percig verjük a porcukorral. Tovább verjük folyamatosan és hozzáadjuk a 6 tojássárgáját, majd apránként a sütőporos pudingporokat. Addig verjük, amíg kemény habunk nem lesz. Előmelegített sütőben, zsírozott, lisztezett tepsiben 15 percig sütjük, mint a piskótát, kb. 190 fokon. Ha kihűlt, kettévágva megtöltjük a következő krémmel: a tejben a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a 2 evőkanál lisztet sűrű péppé főzzük. Ha kihűlt, habosra keverjük 10 dkg cukrozott margarinnal. Ezután a tetejére simítjuk a még meleg habot.

Cukrásztipp: A piskótába 3 cl rum, a krémbe pedig fél vaníliarúd és 10 dkg darált, blansírozott (hántolt) mandula kerüljön.

Bakos Dezsőné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!