Kisalföld konyhája

2009.06.12. 12:38

Piros leves Nagyi módon

Hozzávalók 4 személyre:


1 db vöröshagyma
1 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1-1 szál gyökér és sárgarépa
1/4 zeller
1/2 karalábé
1 csokor zellerzöld
1 csipet majoránna
1/2 kanál pirospaprika
1 kk. Erős Pista vagy csili
só,
bors
kömény ízlés szerint
2 kanál tejföl
4 db (4-6 cm-es kolbász)

A finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kolbászt, a zúzott fokhagymát és még 5 percig dinszteljük. Majd beletesszük a karikákra vágott gyökeret és sárgarépát, a kockákra vágott karalábét. Beletesszük a fűszereket (só, bors, kömény, majoránna), a paradicsomot, a reszelt zellert és tovább pároljuk. Ha a zöldség majdnem megpuhult, hozzáadjuk a pirospaprikát és az Erős Pistát, felforraljuk és készre főzzük (kb. 10 perc). A tetejére rákanalazzuk a tejfölt és megszórjuk zellerzölddel. A levesbe tehetünk még burgonyát, főzhetünk bele levestésztát, vagy buggyanthatunk bele tojást.

Szakácstipp: Ha még gazdagabbá és tartalmasabbá szeretnénk tenni a levest, akkor főzzünk bele tarhonyát.

Antolik András

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!