Kisalföld konyhája

2009.06.09. 11:18

Meggyes baklava

Hozzávalók:

fél kg réteslap
50 dkg magozott meggy
20 dkg cukor
2 dl joghurt vagy tejföl
4 tojás
2 dl olaj
1 csomag sütőpor
Szirup:
60 dkg cukor
5 dl víz
1 citrom leve

A tojást és a cukrot mixerrel összekeverjük, majd kanállal keverve tovább hozzáadjuk a joghurtot, az olajat és a sütőport. Tepsibe teszünk 2 réteslapot, erre rákenjük a krémet, megszórjuk a meggyel és addig, amíg tartanak a hozzávalók, ezt folytatjuk. Legfelül tészta legyen! Kockákra vágjuk és 30 percig 180 fokon sütjük.

Elkészítjük a szirupot: a vízben felfőzzük a cukrot és a citrom levét és ha langyosra hűlt, ráöntjük a tésztára.

Mesterpraktikák: Édesmorzsát tegyünk a meggyes töltelékbe, hogy masszívabb állagot kapjunk: könnyebben szelhető lesz és jobban megsülnek a réteslapok.

Varga Imréné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!