Kisalföld konyhája

2009.06.09. 11:16

Hentesleves

Hozzávalók:

1 evőkanál étolaj
1 dió nagyságú vöröshagyma
1 körömnyi fokhagyma
2 db közepes sárgarépa
1 db zöldséggyökér
1 cikk karalábé
1 cikk zeller
1 tojás nagyságú karfiol
10 dkg zöldborsó
10 dkg darált sertésoldalas
2 db kisebb burgonya
fél zöldpaprika
fél kisebb paradicsom
2 evőkanál házi tarhonya
1 kávéskanál őrölt paprika
bors
majoránna
só ízlés szerint

A vöröshagymát és a fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük, és a felhevített olajon üvegesre pároljuk. A sárgarépát, zöldséget, karalábét, zellert apró kockákra vágjuk, hozzátesszük a zöldborsót is az olajon párolt hagymához, tovább pároljuk, majd hozzátesszük a darált húst és addig keverjük, míg elveszti a színét. Pirospaprikával, sóval meghintjük, elkeverjük és feleresztjük 2 liter vízzel. Beletesszük a zöldpaprikát és paradicsomot.

Körülbelül 25 percig főzzük, ekkor hozzáadjuk az apróra vágott burgonyát és a karfiolt. Ha felforrt, hozzáadjuk a tarhonyát és a fűszereket. Tartalmas, laktató és finom étel.

Kozma Béláné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!