Kisalföld konyhája

2009.06.12. 12:52

Harcsapaprikás, kapros-túrós galuskával

Hozzávalók 4 fő részére

60 dkg harcsafilé
4 fej vöröshagyma
20 dkg zöldpaprika
5 dkg hámozott paradicsom
1 dl olaj


őrölt bors
fűszerpaprika
3 dl tejföl 1 evőkanál liszttel elkeverve
ízlés szerint fokhagyma


galuska alapanyagok:
60 dkg finomliszt
2 egész tojás
15 dkg túró
1 csokor friss kapor

étolaj

A harcsafilét nagyobb kockákra vágjuk, a forró olajban, 2-3 perc alatt megkérgezzük mindkét felét, majd szűrőkanállal kiemeljük.

A halas olajban hagymából, zöldpaprikából, paradicsomból, fűszerekből pörkölt alapot készítünk, ezt a párolt alapot behabarjuk a lisztes tejföllel, és beforraljuk. Ezután az elősütött harcsadarabokat a kész mártásba helyezzük és 2-3 percig, lassú tűzön forraljuk. Ekkor már nem keverjük, hogy ne törjön össze a hal.

A szokásos módon galuskatésztát készítünk, a szitán áttört túrót és az apróra vágott kaprot hozzáadjuk a nyers tésztához. Lobogó sós, olajos vízbe szaggatjuk. Tálaláskor tejföllel és egy szál kaporral díszíthetjük.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!