2009.06.12. 12:52
Harcsapaprikás, kapros-túrós galuskával
Hozzávalók 4 fő részére
60 dkg harcsafilé
4 fej vöröshagyma
20 dkg zöldpaprika
5 dkg hámozott paradicsom
1 dl olaj
só
őrölt bors
fűszerpaprika
3 dl tejföl 1 evőkanál liszttel elkeverve
ízlés szerint fokhagyma
galuska alapanyagok:
60 dkg finomliszt
2 egész tojás
15 dkg túró
1 csokor friss kapor
só
étolaj
A harcsafilét nagyobb kockákra vágjuk, a forró olajban, 2-3 perc alatt megkérgezzük mindkét felét, majd szűrőkanállal kiemeljük.
A halas olajban hagymából, zöldpaprikából, paradicsomból, fűszerekből pörkölt alapot készítünk, ezt a párolt alapot behabarjuk a lisztes tejföllel, és beforraljuk. Ezután az elősütött harcsadarabokat a kész mártásba helyezzük és 2-3 percig, lassú tűzön forraljuk. Ekkor már nem keverjük, hogy ne törjön össze a hal.
A szokásos módon galuskatésztát készítünk, a szitán áttört túrót és az apróra vágott kaprot hozzáadjuk a nyers tésztához. Lobogó sós, olajos vízbe szaggatjuk. Tálaláskor tejföllel és egy szál kaporral díszíthetjük.