Kisalföld konyhája

2009.06.09. 10:50

Halvacsora

Hozzávalók 4-6 személyre:

4-6 szelet fagyasztott hekk vagy tonhal
füstölt kolbász
1 pohár tejföl
2 púpozott evőkanál majonéz
1 teáskanál Halak fűszerkeverék
1 evőkanál olaj
reszelt sajt

Egy tepsibe vagy jénai tálba belerakjuk a fagyos hekk- vagy tonhalszeleteket. Beborítjuk vékony füstöltkolbász-karikákkal. Egy pohár tejfölt kikeverünk 2 púpozott evőkanál majonézzel, 1 teáskanál Halak fűszerkeverékkel és 1 evőkanál olajjal. Ezzel bevonjuk a halszeleteket és a sütőben megsütjük (4-6 szelet halhoz elég a tejfölös mártás.)

Kb. 15 perc sütés után megszórhatjuk reszelt sajttal (akkor a legjobb, ha füstölt sajtot is belereszelünk), és ráolvasztjuk a halra. Ha nem sütjük le zsírjára, a tejfölös mártás friss kenyérrel nagyon finom!

Mesterpraktikák: Köretként sült burgonya adható hozzá.

Elkészítési idő: 30 perc.

Szeliné Szomor Judit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!