Kisalföld konyhája

2009.06.09. 10:48

Egyszerű csokoládétorta

Hozzávalók:

1 evőkanál porcukor a díszítéshez

A süteményhez:
étolaj a tepsi kikenéséhez
120 g finomliszt, plusz 2 teáskanál a lisztezéshez
1 teáskanál sütőpor
30 g kakaópor
1/2 bögre cukor
2 lágyan felvert nagy tojás
120 g szobahőmérsékletű margarin
3 evőkanál tej

A töltelékhez:
150 ml dobozos sűrű tejszín
2 evőkanál málnadzsem

180 fokon melegítsük elő a sütőt (gázsütő 4-es fokozat). Olajozzunk és lisztezzünk ki 2 db 20 cm átmérőjű lapos tortaformát. Szitáljuk össze a lisztet, sütőport, valamint a kakaóport. Adjuk hozzá a cukrot, tojást, margarint, valamint a tejet. Addig keverjük, míg lágy és egynemű masszát kapunk. Osszuk el a masszát a két forma között, 25 percig süssük, míg a sütemény teteje ruganyos lesz és megszilárdul. Tűpróbával ellenőrizzük.

A tortákat hagyjuk 10 percig a formákban hűlni. Egy kést húzzunk végig a torták oldalán, hogy könnyebb legyen kivenni őket a formából. Rendes oldalukkal felfelé hagyjuk őket tortarácson kihűlni. A töltelékhez verjük fel lágyan a tejszínt. Az egyik tortalapot kenjük meg málnadzsemmel, majd tejszínnel. Tegyük a tetejére a másik réteg tortalapot. Fordítsuk meg. Közvetlenül tálalás előtt hintsük meg porcukorral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!