2009.06.12. 12:34
Cukkinilepény pirított hallal
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg fogas
2 nagyobb cukkini
2 db tojás
4 evőkanál liszt
só
fehér bors ízlés szerint
fél csésze kapor
A cukkinit megpucoljuk, lereszeljük, megsózzuk, megvárjuk, amíg megpuhul, levet enged, majd kinyomkodjuk. A hozzávalókat egy külön tálban összekeverjük. Majd evőkanállal lepényeket formálva teflonserpenyőben, kevés forró olajban kisütjük. Mellétesszük a vékony csíkokra vágott fogast, amelyet kicsit megpirítunk, majd meghintjük kaporral. A lepényekre rátesszük a kapros pirított fogast. Köretként tört, petrezselymes burgonyát vagy rizst adhatunk.
Mesterpraktikák: A fogasokat 8-10 dekás szeletekre is vághatjuk és a bőrös felükkel kezdjük a sütést, majd fordítsuk meg és néhány perces sütés után tálalhatjuk is.
Elkészítési idő: 50 perc.
Szanka Mónika