Kisalföld konyhája

2009.06.12. 12:34

Cukkinilepény pirított hallal

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg fogas
2 nagyobb cukkini
2 db tojás
4 evőkanál liszt

fehér bors ízlés szerint
fél csésze kapor

A cukkinit megpucoljuk, lereszeljük, megsózzuk, megvárjuk, amíg megpuhul, levet enged, majd kinyomkodjuk. A hozzávalókat egy külön tálban összekeverjük. Majd evőkanállal lepényeket formálva teflonserpenyőben, kevés forró olajban kisütjük. Mellétesszük a vékony csíkokra vágott fogast, amelyet kicsit megpirítunk, majd meghintjük kaporral. A lepényekre rátesszük a kapros pirított fogast. Köretként tört, petrezselymes burgonyát vagy rizst adhatunk.

Mesterpraktikák: A fogasokat 8-10 dekás szeletekre is vághatjuk és a bőrös felükkel kezdjük a sütést, majd fordítsuk meg és néhány perces sütés után tálalhatjuk is.

Elkészítési idő: 50 perc.

Szanka Mónika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!