Kisalföld konyhája

2009.05.14. 13:33

Csokoládés kocka

Hozzávalók:


170 g szobahőmérsékletű vaj
1 és 1/2 bögre cukor
3 teáskanál vaníliaaroma
3 lágyan felvert tojás
3 bögre finomliszt
1 és 1/2 teáskanál sütőpor
1/2 bögre kakaópor
1 és 1/4 bögre tej

Tegyük a vajat, cukrot, valamint a vaníliaaromát egy edénybe, s keverjük ki, míg könnyű és krémes lesz. Fokozatosan adjuk hozzá a tojásokat, s verjük fel.Szitáljuk össze a lisztet, sütőport, valamint a kakaóport. Váltakozva adagoljuk a tojásos masszához a lisztes keveréket és a tejet.

Öntsük a masszát egy kivajazott és sütőpapírral bélelt 20 cm-es, négyzet alakú tortaformába. 190 fokon (gázsütő 5-ös fokozat) 55 percig vagy tűpróbáig süssük (ha a süteménybe szúrunk egy nyársat, annak tisztán kell kijönnie). Hagyjuk 10 percig a formában állni, majd tegyük a tortarácsra, hogy kihűljön.

Mesterpraktikák: Ezt a pompás vajas süteményt magában is tálalhatjuk, készen kapható csokoládészósszal vagy tejszínnel nyakon öntve. Egyszerű cukormázzal bevonva is rendkívül ízletes desszertet kapunk.

Az oldalt szponzorálja: www.nadoretterem.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!