Kisalföld konyhája

2009.04.28. 14:38

Rakott cukkini

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg cukkini
30 dkg darált hús (fele marha és fele sertés)
30 dkg tehéntúró
1 fej vöröshagyma
8 dkg rizs
450 g tejföl
2 db tojás
kis csokor friss kapor
1 kávéskanál ételízesítő
só,
liszt,
olaj
reszelt sajt ízlés szerint

A cukkinit meghámozzuk, késél vastagságúra felszeleteljük, picit besózzuk, majd lisztben megforgatjuk, és forró olajban mindkét oldalát átsütjük. Ha kész, félretesszük. A darált húst a hagymán megdinszteljük, ha ez kész, rászórjuk az ételízesítőt, és ízlés szerint sót is. Közben kifőzzük a rizst, amit hozzáadunk a darált húshoz, jól összekeverjük, majd hozzákeverjük a túrót is, ha még kíván sót, megsózzuk. Egy kivajazott tepsibe egy sor elősütött cukkinit rakunk, erre jön a darált hús, majd ismét cukkini. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy az alapanyagunk. Összekeverjük a tejfölt a tojással és az összeaprított kaporral, sózzuk, majd ezt a keveréket a rakottasra öntjük, reszelt sajttal meghintjük. Szép pirosra sütjük.

Elkészítési idő: 1,5 óra

Szakácstipp: Szerecsendióval is ízesíthetjük.

Szekeres Zoltánné

Az oldalt szponzorálja: www.nadoretterem.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!