Kisalföld konyhája

2009.04.09. 15:52

Kocsissaláta

Hozzávalók 4 személyre:

kb. 25 dkg enyhén csípős csalamádé
2 nagy savanykás alma
25-30 dkg virsli vagy krinolin
1 nagy fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
fél dl csalamádé vagy savanyú káposzta leve
3 evőkanál salátaolaj
1 púpozott teáskanál mustár

kevés porcukor
1 mokkáskanál törött fekete bors

A virslit hideg vízbe rakjuk és kis lángon forráspontig melegítjük, de nem forraljuk fel. Amíg melegszik, apróra vágjuk a csalamádét (savanyú káposztából is elkészíthető) és egy salátástálba tesszük.

A hagymát apró kockákra vágjuk és megsózzuk. Az almát megmosva felkockázzuk és a csalamádéhoz adjuk. A csalamádét összekeverjük az olajjal, mustárral, a zúzott fokhagymával, a cukorral, borssal. Ezután hozzáadjuk a hagymakockákat és végül a forró virslit, amit vékony karikákra vágunk. Alaposan összekeverjük, amíg kihűl, többször megforgatjuk. A kihűlt salátát lefedjük és hűtőszekrényben érleljük fogyasztásig.

Nyulné Balaskó Vera

Az oldalt szponzorálja: www.nadoretterem.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!