Kisalföld konyhája

2009.04.28. 14:46

Esztergomi linzer

Hozzávalók:

50 dkg liszt
1 db tojás
1 csomag sütőpor
25 dkg porcukor
25 dkg Rama
fél cs. vaníliás cukor
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál kakaó
tejföl
50 dekagramm lisztet 1 egész tojással, 1 csomag sütőporral, 25 dekagramm porcukorral, 25 dekagramm Ramával, fél csomag vaníliás cukorral, 1 kávéskanál fahéjjal, 1 kávéskanál kakaóval és annyi tejföllel összegyúrunk, hogy könnyen formálható legyen. Kétharmad részét nagy tepsiben elnyomkodjuk, amelyre őrölt dióval meghintett szilvaízt kenünk. Erre csak egy sor párhuzamos rácsot teszünk, amit a maradék tésztából gyúrunk. Közepes tűznél sütjük.

Tamás Lászlóné

Az oldalt szponzorálja: www.nadoretterem.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!